Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šimon sa pridal ku klubovej legende Niedermayerovi. Trocha mi to trvá, vysvetľoval svoje zlepšenie

Šimon Nemec sa gólom a asistenciou podieľal na víťazstve New Jersey nad Chicagom 4:2 v sobotňajšom zápase NHL. Pri tom sa zapísal do histórie svojho klubu.

06.01.2024 11:17
834609555 Foto:
Nemec je stálicou v prvej formácii diablov.
debata

Slovenský hokejista sa stal tretím obrancom v histórii New Jersey, ktorý zaznamenal v NHL ako tínedžer aspoň dva viacbodové zápasy.

Pridal sa tak ku klubovej legende Scottovi Niedermayerovi (6) a Joeovi Cirellovi (2). „Bol to veľmi náročný zápas. Je veľmi dôležité, že sme zvíťazili,“ uviedol Nemec v rozhovore na ľadovej ploche bezprostredne po skončení duelu.

Nemec zaznamenal za 18:14 min na ľade tri plusové body. Celkovo nazbieral v 16 dueloch sedem bodov (2+5) a pri absencii Dougieho Hamiltona sa stal pevnou súčasťou prvej obrany „diablov“.

„Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo skórovať a pripísať si aj asistenciu. Je to však tímové víťazstvo a najmä za to som nesmierne rád,“ povedal v rozhovore pre oficiálny web Devils.

Nemec čelil tiež otázke, čo podľa neho najviac zlepšil od začiatku svojho pôsobenia v profilige a celkovo od predsezónneho hlavného kempu: "Snažím sa zlepšiť moju ofenzívnu hru, trochu mi to trvá.

Teraz som však ukázal svoje ofenzívne zručnosti. Niekedy je to náročné, pretože všetci hráči sú v tejto lige zruční.

Nie je to ako v AHL, kde sú to možno dve formácie, tu sú to všetky štyri. Je pre mňa skvelé, že tu môžem hrať. Snažím sa hrať svoju hru a neustále sa zlepšovať."

834609606 Čítajte viac Nemec si ukradol titul hviezdy zápasu pre seba, ku krásnemu gólu pridal geniálnu asistenciu

Duel medzi Devils a Blackhawks priniesol veľa nervozity, tvrdú hru oboch mužstiev s niekoľkými šarvátkami a pästnými súbojmi.

Celkovo hlavní arbitri rozdali 17 dvojminútových trestov a dovedna až 64 trestných minút. „Ukázali sme, že nevynikáme iba v technických zručnostiach. Vieme hrať aj fyzický hokej, čo je dobrý signál ostatným tímom v lige,“ dodal Nemec.

Štvrťfinálový duel Slovensko - Fínsko Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Bitka o semifinále neprebiehala v rukavičkách.
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #New Jersey Devils #Šimon Nemec