Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára sa počas osláv Stanley Cupu vyzliekal, hral na bubny i pretláčal

Trenčianske Mierové námestie sa po roku opäť zaplnilo do posledného miestečka, aby oslávilo svojho ďalšieho hokejového hrdinu. Po Mariánovi Hossovi a Tomášovi Kopeckom, ktorí vyhrali Stanley Cup vlani v drese Chicaga Blackhawks sa pred domácimi fanúšikmi predstavil kapitán Bostonu Bruins, Zdeno Chára.

23.07.2011 22:12 , aktualizované: 24.07.2011 14:36
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára si počas osláv Stanley Cupu aj zabubnoval.
debata

„Je to pekný revanš za majstrovstvá sveta, kde sme, bohužiaľ, neuspeli. Toto je aspoň taká mála záplata na to celé. Môj syn splnil to, čo som povedal, keď odchádzal do NHL. Už strelil hetrik, získal Norris Trophy a teraz dvihne Stanley Cup na Trenčianskom hrade, a to bude paráda!“ povedal ešte pred začiatkom veľkej slávnosti Zdeněk Chára starší, otec skvelého hokejistu a pokračoval: „Bolo by skvelé, ak by sa tu v Trenčíne opäť oslavovalo aj o rok, nemusí to byť hneď Zdeno, Stanley Cup by som doprial aj Mariánovi Gáboríkovi, lebo je to veľmi dobrý hokejista,“ dodal Chára senior.

Následne sa veľkolepé divadlo začalo. Na najvyššieho hokejistu NHL a slávnu trofej sa prišlo pozrieť niekoľko tisícok fanúšikov, pričom viacerí z nich čakali už niekoľko hodín pred začiatkom oficiálneho programu. Chára prišiel presne o piatej hodine, fanúšikovia ho vítali s obrovským potleskom a hlasitými pokrikmi. „Všetkých vás srdečné vítam z celého srdca, som rád, že ste sa prišli pozrieť na moje oslavy. Trenčín milujem, je to moje rodné mesto a som veľmi rád, že vám môžem ukázať Stanley Cup,“ odokázal prítomným Chára.

Následne sa tridsaštyriročný obranca v rámci sprievodného programu zmenil na bubeníka, keď spoločne so spevákom kapely Komajota Martinom Husovským zahrali inštrumentálnu verziu pesničky ‚Kohútik jarabý‘, následne sa pretláčal s jedným z fanúšikov, no gentlemensky prehral, aby tak umožnil víťazovi súťaže sa s ním odfotiť. Potom potešil štyri dámy, ktoré vyhrali súťaž o najväčší objem hrudníka, dokonca tromfli i samotného Cháru. Nakoniec porozhadzoval pobláznenému davu niekoľko desiatok triečiek, pričom neváhal, vyzliekol sa do pol pása a odhodil aj to svoje.

„Je to krásne, že sem prišlo toľko fanúšikov, pretože tento deň patrí hlavne im. Som veľmi rád, že sa mi podarilo vyhrať Stanley Cup a mohol som ho prísť ukázať svojím rodákom. V Bostone to boli krásne oslavy, no veľmi si to užívam aj tu doma. Vyhrať tento pohár je naozaj veľmi ťažke aj preto si tieto momenty chcem dokonale vychutnať,“ povedal.

Získanie cenného suveníru v podobe podpisu slávneho hokejistu sa následne zmenilo na masové šialenstvo. Chára kvôli enormnému zájmu zo strany fanúšikov natiahol autogramiádu na hodinu, no i tak sa mnoho sklamaných nadšecnov márne sťažovalo, že na námestí čakali už od rána, no i tak na nich nedošlo.

Chára sa z osláv na námestí presunul na Trenčiansky hrad, kde sa v uzavretej spoločnosti konala rozlúčka so Stanley Cupom. Na slávnosti sa zúčastnilo okolo 200 hostí, nechýbali medzi nimi hokejové hviezdy ako Mariánovia Hossa a Gáborík, Pavol Demitra či Tomáš Kopecký. Vrcholom osláv na hrade bola slávnostná korunovácia rytiera Cháru.

Slávna trofej opustila hranice Slovenska o šiestej hodine ráno a poputovala do Fínska, kde na ňu už netrpezlivo čakal náhradný gólman Bruins Tuuka Rask.

 

** Chára dostal ozembuch v životnej veľkosti**

Skutočne netradičný darček dostal Zdeno Chára počas osláv od fanúšika Milana Nádašského z Trnavy, ktorý mu vyrobil ozembuch. Hudobno-hokejový nástroj zostrojil z dvoch hokejok a krabíc od farby. „Mesiac som vystrihoval články z novín, no a potom som ich už len ponaliepal. Celé mi to zabralo asi dva dni. Meria presne 206 centimetrov, teda toľko, ako samotný Chára,“ prezradil vynálezca a pripojil: „Všetky finálové zápasy som pozeral v televízii. Pri tom siedmom som si povedal, že spať nepôjdem, pokiaľ nevyhráme. Som rád, že som vydržal byť hore až dokonca.“ Milý darček sa k Chárovi napokon aj dostal zásluhou Zdeňka Cháru, ktorý ho pánovi Nádašskom synovi odovzdal.

debata chyba