Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára: O Norris Trophy ma pripravil štrajk novinárov!

Slovenskému hokejovému obrancovi Zdenovi Chárovi ušla druhá Norrisova trofej určená pre najlepšieho obrancu zámorskej NHL len veľmi tesne. Už po siedmykrát sa z nej tešil 41-ročný švédsky veterán a kapitán Detroitu Nicklas Lidström.

25.06.2011 11:03
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára prišiel na vyhlasovanie cien so Stanley Cupom.
debata (2)

„Musím sa priznať, že som bol trochu sklamaný. Na druhej strane to však chápem a nerobím z toho tragédiu,“ chlapsky sa priznal v sobotňajšom vydaní denníka Šport kapitán víťazov Stanleyho pohára Bostonu Bruins.

„Ak si to premeníme na drobné, odstupy medzi nami, teda Lidströmom, druhým Weberom a mnou boli skutočne minimálne. Išlo o počet hlasov, ktorý sa dal spočítať na prstoch jednej ruky. Nicklas podával stabilné výkony a zaslúžil si to. Nemyslím si, že by mu cenu udelili za zásluhy. Weber hral v Nashville tiež spoľahlivo. Výsledky boli tesné a tak to aj beriem,“ zhodnotil poradie v boji o Norrisovu trofej Zdeno Chára.

V jeho neprospech paradoxne zavážila aj jedna aféra z mediálneho priestoru mimo ľadu. „Znie to možno až prekvapujúco, ale je to tak. Stal sa totiž jeden taký prípad, že počas sezóny vyhodili po zápase proti Islanders v New Yorku neprávom z našej kabíny jedného novinára, ktorému odobrali akreditáciu. Na jeho podporu sa pridalo niekoľko žurnalistov, ktorí vyzvali všetkých kolegov k bojkotu hlasovania o individuálne ocenenia. Nakoniec išlo o 80 či 90 hlasov. No boli z klubov ako New York Rangers, Islanders, Boston, Philadelphia, či New Jersey. Teda všetko z tímov našej konferencie. V konečnom dôsledku mi práve toto uškodilo a obralo ma o hlasy. Ale hovorím, beriem to úplne normálne,“ objasnil Zdeno Chára.

Na 34-ročného trenčianskeho rodáka teraz po dlhej sezóne čaká konečne dovolenka. „Teším sa, že si opäť oddýchnem a v júli ma čaká cesta domov. Potom prídu na rad oslavy v Trenčíne. Dúfam, že Stanleyho pohár to prežije a všetko sa skončí dobre,“ dodal pre denník Šport Zdeno Chára.

2 debata chyba