Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík skóroval, no prehral. Rangers sú na hrane

Po Chicagu sa na pokraj vyradenia dostali aj hokejisti New York Rangers po stredajšej prehre s Washingtonom 3:4 po predĺžení. Stav série 1. kola play-off NHL vo Východnej konferencii na 3:1 pre svoj tím upravil v 13. minúte druhého predĺženia Chimera. Druhý gól Rangers strelil Marián Gáborík, ktorý sa presadil prvýkrát v tohtoročnom play-off, no takisto mal aj prsty v Chimerovom zásahu. V Západnej konferencii vyhral Detroit aj štvrtý zápas s Phoenixom a stal sa prvým postupujúcim do konferenčného semifinále.

21.04.2011 07:33 , aktualizované: 08:11
Washington Rangers Foto: ,
Radosť hokejistov Washingtonu. vľavo Jason Chimera.
debata (2)

Play-off NHL, 1. kolo:

Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

NEW YORK RANGERS – WASHINGTON 3:4 po predĺžení (0:0, 3:0, 0:3 – 0:1) – stav série 1:3

Góly: 6. Anisimov (Drury, Sauer), 34. GÁBORÍK (Fedotenko, Dubinsky), 34. Dubinsky (Fedotenko) – 43. Siomin, 44. Johansson (Laich, Green), 53. Johansson (Carlson, Alzner), 93. Chimera.
Strely na bránku: 39:53. Brankári: Lundqvist – Neuvirth. Vylúčení: 4:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18 200 divákov
Hviezdy zápasu: Johansson, Fedotenko, Chimera

Ako to občas býva, Rangers si za svoju prehru môžu úplne sami. V tretej tretine premrhali trojgólový náskok, ktorý si vybudovali v prostrednej časti hry, a v predĺžení darovali súperovi víťazstvo chybou Gáboríka. Chimera poslal na Lundqvista ľahkú strelu z pravého kruhu, Gáborík dokorčuľoval a v snahe upratať puk do bezpečia ho hodil priamo na Chimeru, ktorý svoju akciu zavŕšil gólovým koncom.

Víťazný gól Chimeru

„Narazil na moju hruď a spadol na ľad. Kým mi sadol na hokejku, akoby prešla celá večnosť. Celkovo sme podali dobrý výkon a v tretej tretine predviedli skvelý comeback. Nevzdávame sa,“ povedal šťastný strelec. Chimerova štatistika je príznačná – počas celej kariéry strelil v play-off tri góly a všetky boli víťazné.

TAMPA BAY – PITTSBURGH 2:3 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1) – stav série 1:3

Góly: 38. St. Louis (Lecavalier), 57. Bergenheim (St. Louis, Kubina) – 9. Kennedy (Michálek, Letestu), 23. Asham (Lovejoy), 84. Neal (J. Staal, Martin).
Strely na bránku: 31:53. Brankári: Roloson – Fleury. Vylúčení: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 20 326 divákov
Hviezdy zápasu: Neal, St. Louis, Asham

Podobná situácia ako v New Yorku nastala aj v Tampe, kde Pittsburgh zvíťazil 3:2 po druhom predĺžení a v sérii vedie už 3:1. Hrdinom Penguins bol James Neal. Pittsburgh dokázal, že na klziskách súperov mu to v play-off ide – z posledný deviatich duelov vyhral sedem. V Tampe nezaváhal ani raz, pritom počas základnej časti tu Blesky vyhrali oba zápasy.

Nealov víťazný zásah

Pre Neala je tohtoročná nadstavba vôbec prvou v kariére a vyzerá to, akoby si na víťazný gól nemohol vybrať lepšiu chvíľu. „Vzhľadom na situáciu to bol veľký gól,“ povedal Neal a prezradil, že v minulosti pri pozeraní zápasov play-off časti sníval o tom, že jeden taký dá. „Sú to tie stretnutia, ktoré sa natiahnu hlboko do noci a vy tam chcete byť, vystreliť a priniesť svojmu tímu víťazstvo. Dnes sa mi to podarilo.“ Gól padol veľmi neštandardne. Neal sa dostal k puku pri mantineli v ostrom uhle k brankárovi Rolosonovi. Napriek tomu vystrelil a gólman domácich inkasoval.

Séria sa na jeden zápas presunie späť do Pittsburghu a v Tampe veria, že tam nepovedia posledné slovo. „Som človek, ktorý verí, že veci sú možné, kým už to naozaj nejde. Už som to v minulosti videl aj zažil,“ vyhlásil tréner Guy Boucher.

BUFFALO – PHILADELPHIA 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) – stav série 2:2

Gól: 10. Pominville (Niedermayer, Ennis).
Strely na bránku: 29:32. Brankári: Miller – Boucher. Vylúčení: 6:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18 690 divákov
Hviezdy zápasu: Miller, Boucher, Myers

Buffalu sa už druhýkrát v tejto sérii podarilo vyhrať zápas tým najchudobnejším pomerom. Obaja brankári – Miller a Boucher – sa prekonávali, hala samozrejme viac držala palce domácemu Millerovi, ktorý predviedol 30 zákrokov a mnoho z nich vynikajúcich. Na druhej strane dostal príležitosť Boucher a síce nesklamal, no bol to on, kto bol prekonaný. V 10. minúte skóroval Pominville a odvtedy sa stav nezmenil. Výsledkom 1:0 skončil aj duel č.1, Miller vtedy vychytal 35 striel.

Víťazný gól Pominvilla

Strieborný medailista z Vancouvru však v predchádzajúcich dvoch stretnutiach inkasoval osemkrát a niektoré médiá či fanúšikovia si kládli otázku, či má od začiatku nastúpiť aj v stredu. „Momentálne nebudem počúvať nikoho, kto sa vyjadruje na adresu mojich výkonov. Nezaujíma ma to. Nepotrebujem počúvať ľudí, ktorí nevedia, čo je to byť brankárom,“ vyhlásil držiteľ Vezinovej trofeje.

Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

NASVHILLE – ANAHEIM 3:6 (1:2, 2:1, 0:3) – stav série 2:2

Góly: 6. Hornqvist (Kosticyn, Weber), 26. Ward (Franson, Sullivan), 35. Halischuk (Klein, Blum) – 5. Fowler (Perry), 6. Koivu (Blake), 32. Selänne (Getzlaf, Fowler), 42. Perry (McMillan), 45. Getzlaf (Perry), 47. McMillan (Marchant, VIŠŇOVSKÝ).
Strely na bránku: 22:38. Brankári: Rinne (47. Lindback) – Emery. Vylúčení: 6:5, z toho Tootoo (NAS) 10+DKZ, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, 17 113 divákov
Hviezdy zápasu: Perry, Getzlaf, Fowler

Káčeri z Anaheimu nedopustili, aby im súper odskočil na rozdiel dvoch víťazstiev. V Nashville vyhrali výrazným rozdielom a dodali si sebavedomie pred domácim zápasom č.5. Bod za asistenciu si pripísal slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý na svoj prvý gól v play-off stále čaká. Na výkony zo základnej časti sa darí nadväzovať jeho spoluhráčovi Coreymu Perrymu. Za gól a dve asistencie ho vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia.

Nashville vs Anaheim

„Výnimoční hokejisti hrajú výnimočný hokej,“ povedal na Perryho adresu tréner Anaheimu Randy Carlyle. Najlepší strelec základnej časti sa presadil na začiatku poslednej tretiny, keď skóroval v oslabení a posunul svoj tím do vedenia 4:3. Anaheim potom pridal ešte dva góly. Najbližší duel bude v piatok a do zostavy Ducks by sa po odpykaní trestu mal vrátiť útočník Bobby Ryan.

Tréner Predators Barry Trotz zhodnotil vystúpenie svojich zverencov stroho. „Počas celého zápasu som mal pocit, že robíme obrovské chyby a žalostné rozhodnutia.“

PHOENIX – DETROIT 3:6 (2:2, 1:1, 0:3) – konečný stav série 0:4

Góly: 6. Pyatt (Jovanovski), 10. Doan (Turris, Yandle), 22. Hanzal (Vrbata, Whitney) – 4. Holmström (Dacjuk, Modano), 19. Eaves (Helm), 25. Kronwall (Cleary, Hudler), 54. Cleary (Filppula, Bertuzzi), 56. Bertuzzi (Cleary, Filppula), 60. Eaves.
Strely na bránku: 27:39. Brankári: Bryzgalov – Howard. Vylúčení: 3:2, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 17 314 divákov
Hviezdy zápasu: Cleary, Doan, Filppula

Prvým postupujúcim z prvého kola sa stal Detroit, ktorému na to stačil minimálny počet zápasov. Po dvoch výhrach doma sa dvakrát tešil aj vo Phoenixe a sériu uzavrel v stredu triumfom 6:3. Rovnako ako Anaheim rozhodol o svojom úspechu troma gólmi v poslednej tretine. Domáci hokejisti sa po dueli s fanúšikmi dlho lúčili, pretože nemajú istotu, že klub zostane na svojom mieste.

Phoenix vs Detroit

2 debata chyba