Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sakic bude v NHL poradcom v Colorade, Forsberg asistentom GM v MODO

Bývalý vynikajúci útočník Joe Sakic sa stal výkonným poradcom hokejistov Colorada v NHL. V organizácii, kde 41-ročný Kanaďan strávil celú svoju kariéru v prestížnej súťaži, má pomôcť Avalanche na ceste nahor z ligového suterénu.

20.04.2011 16:30
Joe Sakic Foto:
Kapitán Colorada Joe Sakic.
debata

„Bude to pre mňa veľká skúsenosť,“ uviedol Sakic, ktorý však zatiaľ ešte nepozná svoje kompetencie a presnú náplň práce. Verí však, že sa už nebude opakovať podobne zlá sezóna, akou bola pre Colorado tá posledná.

V tomto ročníku totiž bol tím so 68 bodmi druhým najhorším v celej súťaži, keď si na konto pripísal najmenej výhier (30) i bodov (68) od svojho presťahovanie z Québecu.

Forsberg asistentom GM v rodnom klube MODO

Bývalý vynikajúci švédsky hokejista Peter Forsberg sa v stredu stal asistentom generálneho manažéra v klube MODO v jeho rodnom meste Örnsköldsvik. Jeho agendu bude tvoriť dohľad nad športovou činnosťou klubu a pomoc pri marketingu a vyhľadávaní nových talentov. Forsberg sa v tomto klube stretne s ďalším vynikajúcim švédskym hokejistom a priateľom Markusom Näslundom, ktorý sa stal generálnym manažérom klubu. Obe bývalé hokejové hviezdy v klube vyrástli a spolu hrávali v mládežníckych družstvách. Forsberg sa v novej úlohe podľa vlastných slov „cíti perfektne“ a teší sa, že „bude zábavné budovať novú budúcnosť klubu MODO“.

Peter Forsberg. Foto: SITA, AP
Peter Forsberg Peter Forsberg.

Tridsaťsedemročný Forsberg vo februári ukončil kariéru, keď po podpise zmluvy s Coloradom mu zdravotné problémy s nohou dovolili odohrať len dva zápasy. Dvojnásobný olympijský víťaz (1994, 2006) i majster sveta (1992, 1998) v predchádzajúcej sezóne nastúpil na 23 zápasov za svoj materský klub MODO. Napokon sa tento držiteľ Stanleyho pohára z rokov 1996 a 2001 dostal aj do švédskej nominácie na ZOH 2010 vo Vancouveri, kde však s „troma korunkami“ skončil vo štvrťfinále proti Slovensku.

V klube MODO pôsobila v aktuálnej sezóne aj dvojica slovenských reprezentačných útočníkov Ladislav Nagy a Ľuboš Bartečko, ktorí svojimi výkonmi pomohli udržať klub v najvyššej švédskej súťaži elitserien až po baráži.

debata chyba