Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák čaroval proti víťazovi Stanley Cupu, dosiahol prvý triumf za Blues

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák predviedol fanúšikom v St. Louis, prečo bol v minulej sezóne miláčikom tribún v Montreale. Ružinovský odchovanec kryl v prípravnom zápase s víťazom Stanleyho pohára Chicagom 30 z 31 striel a dosiahol prvé domáce víťazstvo (4:1) po výmene z Canadiens do tímu Blues.

01.10.2010 08:01
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák dosiahol prvý triumf za St. Louis.
debata (1)

Halák odchytal druhý duel za St. Louis, prvýkrát bol v bránke v prvom prípravnom dueli 21. septembra s Coloradom. Proti Chicagu predviedol množstvo výborných zákrokov, bol hlavnou oporou mužstva a po súboji ho vyhlásili za prvú hviezdu.

„Myslím, že chytal veľmi solídne. Presne takéto výkony potrebujeme. Vyzeral veľmi dobre, výborne sa presúval a čítal hru,“ chválil Haláka po zápase tréner Davis Payne. Slovenskému gólmanovi pomohlo, že v úvode vyriešil niekoľko zložitejších situácií.

„Cítil som sa potom lepšie. Myslím, že väčšina brankárov chce, aby v úvode na nich išlo viac striel. Dostanú vás do zápasu a dnes sa to prihodilo aj mne,“ uviedol pre nhl.com Halák, ktorý v stretnutí kryl aj trestné streiľanie Jeremyho Morina. V drese Chicaga dvakrát vystrelil na Haláka aj Tomáš Kopecký, ktorý sa bodovo nepresadil.

Výsledky prípravných stretnutí NHL:
Montreal – Buffalo 3:5 (0:1, 2:3, 1:1)
St. Louis – Chicago 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) – Jaroslav Halák (STL) mal 30 úspešných zákrokov, odchytal celý zápas
Minnesota – Columbus 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
Dallas – Colorado 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

1 debata chyba