Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Devils dostali trest za Kovaľčukovu zmluvu

Vedenie zámorskej hokejovej NHL v pondelok definitívne uzavrelo kauzu okolo zmluvy ruského kanoniera Iľju Kovaľčuka s klubom New Jersey Devils, ktorú neuznalo pre obídenie podmienok kolektívnej zmluvy o platovom strope.

14.09.2010 10:08
Iľja Kovaľčuk Foto:
Iľja Kovaľčuk.
debata (1)

Liga potrestala „diablov“ za uzavretie takejto zmluvy pokutou 3 milióny USD a stratou dvoch pozícií v drafte. V roku 2011 sa budú musieť zrieknuť výberu v 3. kole a podľa vlastnej vôle budú musieť obetovať v najbližších štyroch rokoch jeden výber v 1. kole. Svoje rozhodnutie o tom, kedy sa tak stane, musia oznámiť lige najneskôr deň po skončení finále Stanley Cupu v príslušnom roku.

Prezident a generálny manažér Devils Lou Lamoriello však tvrdí, že klub v prípade prvej neplatnej Kovaľčukovej zmluvy na 17 rokov za 102 miliónov USD pravidlá neporušil. „Nesúhlasíme s týmto rozhodnutím. Všetko sme robili v dobrej viere, bez úmyslu podvádzať,“ skonštatoval Lamoriello, ktorý ešte nevedel povedať, či sa jeho klub proti tomuto rozhodnutiu odvolá.

Pokuta sa New Jersey nezapočíta do platového stropu. Napriek tomu majú „diabli“ vážny problém, lebo necelý mesiac pred začiatkom súťaže majú zmluvne viazaných len 21 z povinného počtu 23 hráčov a platový strop 59,4 milióna USD prekročili už o 3 milióny USD. Na tom sa, pochopiteľne, najviac podieľa suma 6,67 milióna USD, ktorá sa do platového stropu Devils bude každoročne započítavať za aktuálne platný Kovaľčukov kontrakt za 100 miliónov USD na 15 rokov.

1 debata chyba