Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Ak by som zasa nevyhral, odsťahujem sa na Sibír

Najlepší slovenský hokejista posledných rokov Marián Hossa sa dočkal. Slávna hokejová trofej pobudne na Slovensku vďaka nemu, a jeho spoluhráčovi z Chicaga Tomášovi Kopeckému, tri dni.

06.08.2010 06:53
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa so Stanley Cupom.
debata (1)

Stanleyho pohár je na Slovensku, ako si to užívate? Drel som dlhé roky a konečne som sa dočkal. Pohár je na Slovensku a môžem s Tomášom Kopeckým a všetkými ľuďmi začať oslavovať. Tieto dni budú patriť len a len nám.

Pohár váži takmer 16 kíl, neobávate sa, že vás budú bolieť z jeho dvíhania ruky?
Som veľmi rád, že som už začal s prípravou na novú sezónu, pretože naozaj nie je najľahší. Pomaličky si naň už zvykám.

Tomáš Kopecký si pochutí z pohára na držkovej polievke, čo si dáte vy?
Moje obľúbené bryndzové pirohy a určite veľa, veľa šampanského (smiech).

Kam všade cennú trofej zoberiete?
Čaká nás dosť zastávok. Určite pôjdeme ku svokrovcom a neskôr sa zastavíme u mojich rodičov, kde bude garden party. Uvidíme, či neskončíme s pohárom v bazéne.

Máte prichystané aj niečo špeciálne?
Ako malí chalani sme zvykli hrávať hokejbal o vymyslený Stanley Cup. Keď som sa dostal do NHL, sľúbil som kamarátom, že ak sa mi niekedy pohár podarí vyhrať, tak si s nimi zahrám o ten skutočný. Sen sa zmenil na realitu, a tak si na ihrisku, kde sme vyrastali, zahráme o Stanley Cup. Budú to úžasné pocity, keď s trofejou prídem do našej malej dielničky, kde máme všetky trofeje a fotografie z našich hokejbalových čias.

Viete, kedy bude vaše meno vyryté na pohár?
Presne ani nie. Keď sme v Chicagu vyhrali pohár, tak sa mi Tomáš Kopecký pochválil a ukazoval jeho meno. Jeho rodičia si to odfotili asi stokrát. Určite sa však veľmi poteším, keď zbadám na pohári svoje meno.

Pohár ste vyhrali na tretí pokus, rátali ste pred finále aj s možnosťou, že by sa vám to opäť nepodarilo?
Napadlo mi to, ale snažil som sa všetko brať pozitívne. Ak by som nevyhral ani teraz, tak sa asi odsťahujem niekam na Sibír a idem hrať do KHL (smiech). Našťastie všetko dobre dopadlo a môžem oslavovať.

Pred rokom ste na Zlatom puku dostali capa s menom Stanley, viete čo s ním je?
Bohužiaľ, dozvedel som sa, že zomrel. Na Stanley Capa teda môžem už len spomínať, rád si však všetko vynahradím so skutočným Stanley Cupom.

1 debata chyba