Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lažo odchádza do kempu Edmontonu. Je pripravený pľuť krv

Slovenský hokejový útočník Miroslav Lažo dostal pozvánku do prípravného kempu tímu zaoceánskej NHL Edmonton Oilers. Informáciu prinieslo piatkové vydanie denníka Šport. Tridsaťjedenročný útočník odohral ostatných dva a pol sezóny za bratislavský Slovan, no po skončení tej uplynulej nemal klub o jeho služby záujem.

04.09.2009 10:24
Slovan - Martin, Lažo, Lakosil Foto:
Miroslav Lažo v akcii.
debata

Pravý krídelník známy svojou bojovnosťou a agresívnou hrou, no aj nedisciplinova­nosťou a zbytočnými vylúčeniami, absolvoval spoločne s obrancom Edmontonu Ľubomírom Višňovským letnú prípravu pod vedením kondičného trénera Maroša Molnára. Vďaka aktivite agenta Neala Sheelyho, s ktorým spolupracoval počas prvej zámorskej anabázy v roku 1999, ako aj s pomocou Višňovského dostal na základe výsledkov v posledných dvoch sezónach – najúspešnejších v jeho kariére, pozvánku do prípravného kempu „olejárov“.

„V mojom prípade ide zatiaľ len o kemp v kanadskom Edmontone, budem bojovať ako drak, aby som sa presadil a možno dostal aj ponuku na zmluvu,“ povedal pre denník Šport Miroslav Lažo a dodal: „Možno sa mi splní detský sen. Chlapec z Petržalky, ktorý si čo-to vytrpel, viackrát ho neprávom ´džubali´, a teraz možno NHL! Vypľujem aj krv, aby som prešiel.“

Odchovanec bratislavského Slovana hrával počas svojej kariéry aj v extraligových Košiciach a Žiline, zahraničný angažmán si vyskúšal v zámorskej UHL v Quad City, ruskom Nižnekamsku, českom Kladne aj v Regensburgu v nižšej nemeckej Oberlige. V uplynulých dvoch sezónach odohral v belasom drese 133 stretnutí, v ktorých vsietil 55 gólov a na ďalších 64 prihral. Do štatistík si pripísal aj 537 trestných minút. Má na konte dva slovenské majstrovské tituly so Slovanom v sezónach 2006/07 a 2007/08.

debata chyba