Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj má nového konkurenta, Anaheim si udržal legendu, veľké brankárske rošády

V NHL sa rozbehol kolotoč prestupov hráčov. Kto, kde a za koľko bude v novej sezóne hrať?

01.07.2009 20:13 , aktualizované: 20:56
Chicago Nikolaj Chabibulin Foto: ,
Brankár Nikolaj Chabibulin sa sťahuje do Edmontonu.
debata

Konkurentom Budaja v Colorade Craig Anderson

Konkurentom slovenského brankára Petra Budaja v bránke Colorada Avalanche bude Craig Anderson. S 28-ročným Američanom podpísalo vedenie „lavín“ dvojročnú zmluvu v hodnote 3,6-milióna dolárov. Anderson naposledy pôsobil v mužstve Florida Panthers, predtým obliekal dres Chicaga. V minulej sezóne odchytal 31 zápasov s úspešnosťou zásahov na úrovni 91,1 % a priemerom 2,87 inkasovaného gólu na stretnutie.

Craig Anderson sa sťahuje do Colorada. Foto: SITA
Craig Anderson Craig Anderson sa sťahuje do Colorada.

Öhlund podpísal s Tampou sedemročnú zmluvu

Po dvanástich rokoch v drese Vancouveru sa sťahuje švédsky obranca Mattias Öhlund na slnečnú Floridu, kde bude hrať za tím Tampa Bay Lightning. S vedením bleskov sa 32-ročný hokejista, po skončení zmluvy v tíme Canucks od 1. júla voľný hráč, dohodol na sedemročnej spolupráci, ktorá mu vynesie priemerne 3,75-milióna dolárov za sezónu.

V poslednom súťažnom ročníku odohral Öhlund spolu 81 zápasov s bilanciou 6 gólov a 19 asistencií. Do kolotoča profiligy sa dostal cez draft v roku 1994, Vancouver si ho vybral v 1. kole z 13. miesta. Na svojom konte má tento zlatý medailista zo ZOH 2006 v Turíne už 770 zápasov v NHL.

Conklin v St. Louis, Roloson do NY Islanders

Dvojica skúsených brankárov zmenila pôsobisko. Z Detroitu po útočníkoch Mariánovi Hossovi a Tomášovi Kopeckom odchádza aj Ty Conklin, ktorý sa s tímom St. Louis Blues dohodol na dvojročnej zmluve v hodnote 2,6 milióna dolárov. Tridsaťtriročný Conklin síce v základnej časti profiligy odchytal takmer polovicu stretnutí Red Wings, ale v play off dostal šancu iba v jedinom. Pre Conklina bude St. Louis od lockoutu už šieste pôsobisko, predtým chytával aj v Edmontone, Buffale, Columbuse a Pittsburghu.

Dwayne Roloson opúšťa Edmonton a sťahuje sa na... Foto: SITA
Dwayne Roloson Dwayne Roloson opúšťa Edmonton a sťahuje sa na Long Island.

Po štyroch sezónach v Edmontone odchádza do tímu New York Islanders gólman Dwayne Roloson. Ten sa s vedením „ostrovanov“ dohodol tiež na dvojročnej spolupráci, počas nej zarobí 5 miliónov dolárov. Roloson so štyridsiatkou na krku (oslávi ju v októbri) v sezóne 2008/09 odchytal v základnej časti 63 zápasov vo farbách „olejárov“, dosiahol v nich priemer 2,77 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov na úrovni 91,5%.

Chabibulin do Edmontonu na 4 roky za 15 miliónov

Ruský brankár Nikolaj Chabibulin je ďalším popredným hráčom NHL, ktorý zmení pôsobisko. Tridsaťšesťročný veterán, ktorý v uplynulých štyroch sezónach chytal v Chicagu, podpísal štvorročný kontrakt s Edmontonom Oilers na 15 miliónov dolárov. V roku 2004 ešte pred odchodom do Chicaga získal Chabibulin Stanley Cup s mužstvom Tampa Bay Lightning. V NHL odchytal celkovo 678 zápasov s priemerom 2,67 gólu na zápas a s úspešnosťou 90,8 percenta. Vychytal dovedna 41 shutoutov a hral v štyroch zápasoch All-Star.

S. Niedermayer zostáva v Anaheime

Hokejový obranca Scott Niedermayer bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v NHL v tíme Anaheimu. Skúsený 35-ročný hráč sa s vedením Ducks dohodol na jednoročnom predĺžení kontraktu, počas ktorej si rodák z Edmontonu zarobí 6 miliónov dolárov. Štvornásobný víťaz Stanleyho pohára sa o tom, že bude pokračovať v aktívnej hráčskej činnosti, rozhodol až v závere minulého týždňa. Scott Niedermayer hráva v Anaheime od roku 2005, pred lockoutom bol dlhoročnou oporou zadných radov New Jersey.

Florida si udržala Čecha Dvořáka

Český hokejový útočník Radek Dvořák bude aj naďalej obliekať dres Floridy Panthers. S vedením „panterov“ sa 32-ročný krídelník dohodol na dvojročnej zmluve v úhrnnej hodnote 3,4-milióna dolárov. Dvořák odohral v poslednej sezóne spolu 81 zápasov s bilanciou 15 gólov a 21 asistencií.

Tvrdý muž Orr do Toronta

Toronto Maple Leafs podpísalo zmluvu s útočníkom Coltonom Orrom. Ten naposledy pôsobil v NY Rangers, no 1. júla sa stal voľným hráčom a spoločnú reč našiel s „javorovými listami“. Zmluva medzi "tvrdým mužom“ Orrom a Torontom znie na štyri roky, 27-ročný hokejista zarobí priemerne 1 milión dolárov ročne.

Rus Kovaľov zostáva v Montreale

Ruský hokejový útočník Alexej Kovaľov bude aj naďalej pôsobiť v Montreale. Skúsený 36-ročný krídelník sa s vedením Habs dohodol na predĺžení spolupráce o ďalšie dva roky. Počas nich zarobí priemerne 4,4-milióna dolárov ročne. Kovaľov prišiel do Montrealu v sezóne 2003/04, v minulej sezóne odohral spolu 78 zápasov s bilanciou 26 gólov a 39 asistencií. Pred pôsobením v Montreale hrával aj v tímoch NY Rangers a Pittsburgh.

debata chyba