Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák je s novou zmluvou spokojný

Brankár Jaroslav Halák podpísal s klubom hokejovej NHL Montreal Canadiens novú dvojročnú zmluvu, ktorá mu zaručí celkový príjem 1,55 milióna dolárov. V nastávajúcej sezóne dostane 750-tisíc, zvyšných 800-tisíc v ďalšom ročníku.

09.07.2008 13:16
Jaroslav Halák, Carter Foto: ,
Slovenský gólman v bránke Montrealu Jaroslav Halák takto zlikvidoval pokus Jeffa Cartera z Philadelphie.
debata

„Jaroslav dokázal, že má kvality brankára NHL. V posledných dvoch sezónach odchytal v drese Montrealu veľmi dobré zápasy. Je to mladý brankár s dobrými schopnosťami a skvelou pracovnou morálkou,“ vyjadril sa generálny manažér Canadiens Bob Gainey.

Dvadsaťtriročného Haláka čaká tretia sezóna v NHL. V ročníku 2007/2008 nastúpil na šesť zápasov za Canadiens, celkovo má v profilige na svojom konte 22 duelov. Rodáka z Bratislavy draftovali Canadiens v roku 2003 z 271. miesta v 9. kole. Po skončení uplynulej sezóny sa Jaroslav Halák stal obmedzeným voľným hráčom. O Haláka bol v minulých týždňoch záujem aj v Európe.

„Neviem veľa o rokovaniach, pretože ich viedol môj agent. Ani neviem, či boli aj ponuky z Európy. Som šťastný, že mám tento kontrakt,“ povedal pre Ottawa Citizen Halák.

Jednotkou Canadiens bol v závere poslednej sezóny Carey Price, Halák mu však robil zdatného konkurenta. „Carey a ja sme mladí brankári a obaja chceme chytať. Keď dostanem šancu, pokúsim sa ju čo najlepšie využiť a vyhrať zápas. Keď nebudem chytať, tak budem podporovať Careyho,“ dodal Halák.

debata chyba