Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nestratil sa ani v ďalšom derby. Slafkovský dosiahol 10. bod v NHL

Po zápase proti Calgary si Juraj Slafkovský rozšíril štatistiky aj proti Ottawe. Pri prehre Montrealu 2:3 zaznamenal asistenciu. Slovenský útočník bodoval v piatom z posledných siedmich zápasov.

15.12.2022 05:12 , aktualizované: 09:02
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský a Claude Giroux z Ottawy.
debata (2)

Pripísal si 10. bod v sezóne (4+6). V 24. zápase NHL tak vyrovnal bodový zisk v základnej časti minulej sezóny v TPS Turku, kde dal v 31 dueloch päť gólov a päťkrát asistoval.

Slafkovský odohral na ľade Ottawy 13:20 min, pripísal si mínusový bod, jednu strelu a jeden bodyček a dvojminútový trest za zdržiavanie hry.

Po bezgólovej prvej tretine Montrealu nevyšiel vstup do druhej, keď za osem minút inkasoval tri góly. Zásah Bradyho Tkachuka na 3:0 sa zrodil, keď Slafkovský sedel na trestnej lavici.

Draftová jednotka si pripísala sekundárnu asistenciu pri góle Kirbyho Dacha v 3. tretine, Christian Dvorak znížil na rozdiel jedného gólu, no napriek tlaku sa hráčom Canadiens vyrovnať nepodarilo.

Už v noci na piatok sa vracajú na domáci ľad, čaká ich zápas proti Anaheimu.

Vo Východnej konferencii im patrí 12. priečka.

„Nejakú dobu trvá, kým si spoznáte spoluhráčov a zvyknete si na nich. Myslím si, že práve v tom sa zlepšujeme a hrá sa nám oveľa lepšie, ako na začiatku sezóny,“ uviedol pre oficiálnu stránku nhl.com útočník domácich Alex DeBrincat, ktorý si pripísal pri všetkých góloch asistenciu.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Kam ideš? Hráč Ottawy poľoval na Slafkovského, ten s ním vybabral

Momentálne má na konte desať bodov v priebehu siedmich zápasov.

Asistenciu si pripísal aj Slafkovského krajan Adam Ružička, no jeho Calgary podľahlo Vancouvru 3:4 po nájazdoch.

Calgary je na západe deviate, no neuspelo už vo štvrtom zápase v sérii. Ružička zaznamenal asistenciu pri prvom góle domácich, ktorým v 10. min Mikael Backlund znížil na 1:2.

„Som hrdý na náš tím. Stáli sme proti kvalitnému mužstvu, na ktorého ľade sa nehrá ľahko. Bolo by lepšie nestratiť dvojgólové vedenie. V iných zápasoch by sme však začali panikáriť,“ zhodnotil duel Bo Horvat, ktorý skóroval po 74 sekundách hry.

Tretie víťazstvo za sebou zaznamenala Minnesota Wild, ktorá si poradila s Detroitom Red Wings 4:1. Dvoma gólmi sa o to zaslúžil Frederick Gaudreau.

„Dúfam, že sme náročný súper. Nielen fyzicky, snáď nie sme iba húževnatí pri bránení, ale aj v ofenzíve – získavame tam puky a strážime si ich. Musíme v tom pokračovať v každom zápase a ak sa nám to podarí, máme šancu,“ zhodnotil zápas tréner domácich Dean Evason.

Výsledky NHL: Ottawa – Montreal 3:2 (za hostí Slafkovský 0+1), Minnesota – Detroit 4:1, zápas Calgary – Vancouver 3:4 sn (za domácich Ružička 0+1)

Juraj Slafkovský Čítajte aj V súboji Slovákov bod a triumf pre Slafkovského. Vytvoril si osobný rekord

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský