Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesť zápasov, šesť prehier. Prečo Halák nejde na farmu? Má poistku

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák má vo svojej prvej sezóne v tíme New York Rangers zo zámorskej NHL zatiaľ omnoho horšie výsledky ako jednotka "jazdcov" medzi tromi žrďami Rus Igor Šesťorkin.

25.11.2022 19:30
Jaroslav Halák. Foto:
Jaroslav Halák.
debata

Tridsaťsedemročný Bratislavčan nezvíťazil ani v jednom z doterajších šiestich zápasov, v ktorých dostal šancu chytať. Podľa experta Arthura Stapla z magazínu The Athletic je jednou z možností nahradiť Slováka gólmanom z nižšej AHL.

„S Halákom to nie je ideálna situácia. V niektorých zápasoch chytal dobre, v ostatných dvoch dueloch nebol dostatočne dobrý, ale výsledky sú rovnaké. Medzi Šesťorkinom a jeho náhradníkom nemôže byť taký rozdiel,“ myslí si Staple.

Dánsko Kodaň MS2018 Hokej Repre Tréning Švédsko Čítajte viac Do KHL mieri ďalší slovenský hokejista

Ten však pripomenul, že Halák má v zmluve klauzulu, podľa ktorej ho klub z Manhattanu nemôže vymeniť ani poslať do záložného tímu Hartford Wolf Pack z AHL bez jeho súhlasu. Práve v Hartforde sa momentálne darí brankárovi Louisovi Dominguemu.

„Generálny manažér Chris Drury sa z tohto nevykrúti. Halákovi dal klauzulu o nemožnosti transakcií, takže môže zamietnuť presun hocikam, vrátane AHL, ak by tam Rangers chceli nedostatočne výkonného brankára poslať,“ uviedol Staple.

Börje Salming Čítajte viac Odišla legenda. Zákerná ALS zlomila Salminga len za pár mesiacov

Dominique má v AHL úspešnosť zákrokov 90,8 percenta. „Takže Rangers by ho mohli využiť a dať Halákovi čas na to, aby vyriešil svoje problémy,“ vysvetlil odborník.

Staple očakáva, že do vianočnej prestávky bude ešte častejšie chytať Šesťorkin a Halák nedostane šancu ani vtedy, keď Rangers odohrajú dva duely v priebehu dvoch dní. Bývalý slovenský reprezentant má úspešnosť zákrokov len na úrovni 88,1 percenta a v priemere inkasoval 3,21 gólu na zápas.

Na druhej strane, úradujúci víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára NHL Šesťorkin vychytal všetkých 10 triumfov svojho tímu v sezóne 2022/2023 pri úspešnosti zákrokov 91,7 percenta.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Jaroslav Halák