Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bod sem, bod tam, Slafkovský si pripísal ďalší. V zostave sa aj tak prepadol

Juraj Slafkovský odohral v noci za Montreal Canadiens ďalší veľký zápas. Vo svojej kariére už štrnásty v NHL. Na ľade Columbusu pomohol svojmu tímu k výhre 3:1.

24.11.2022 05:10
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v zápase proti Columbusu.
debata

A hoci ho tréner postavil opäť až do štvrtého útoku, pripísal si aj asistenciu. Je to preňho už piaty kanadský bod v sezóne.

Stále iba osemnásťročný Košičan strávil na ľade dovedna niečo vyše desať minút. Gólovú akciu rozbehol v záverečnej tretine, keď založil útok a potom aj dobre clonil vo výhľade brankárovi. Ku gólu tak výrazne pomohol obrancovi Arberovi Xhekajovi.

Pre Slafkovského to bola druhá asistencia v sezóne, na gól prihrával aj pred týždňom – paradoxne tiež proti Columbusu. Na konte má momentálne päť kanadských bodov a projekcia vraví, že ak bude v nastolenom tempe pokračovať, na konci sezóny by ich mohol mať 21.

Montreal sa najbližšie predstaví v piatok na ľade Chicaga.

V programe 15 zápasov sa predstavilo celkovo šesť Slovákov. Z víťazstva sa tešil obranca Martin Fehérváry, ktorého Washington zdolal doma Philadelphiu 3:2 po predĺžení. V 62. min rozhodol Alexander Ovečkin. Pavol Regenda nastúpil za Anaheim pri výhre „káčerov“ nad New Yorkom Rangers 3:2, v bránke hostí sa predstavil Jaroslav Halák.

Tomáš Tatar nezabránil ukončeniu rekordnej 13-zápasovej série víťazstiev New Jersey Devils, o ktoré sa postaralo Toronto. Na ľade súpera uspelo 2:1. Calgary v zostave aj s Adamom Ružičkom podľahlo Pittsburghu na ľade protivníka 1:2 po nájazdoch.

NHL – výsledky:
New Jersey – Toronto 1:2, Buffalo – St. Louis 6:2, Columbus – Montreal 1:3, Pittsburgh – Calgary 2:1 pp a sn, Florida – Boston 5:2, Carolina – Arizona 0:4, Detroit – Nashville 3:0, Minnesota – Winnipeg 6:1, Washington – Philadelphia 3:2 pp, New York Islanders – Edmonton 3:0, Dallas – Chicago 6:4, Colorado – Vancouver 3:4, Seattle – San Jose 8:5, Anaheim – New York Rangers 3:2, Vegas – Ottawa 4:1


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský