Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý skaut vychvaľuje Slafkovského: V tomto je lepší ako Jágr

V hokeji sa vyzná, dve sezóny pôsobil vo funkcii skauta pre Montreal. Aj preto má Grant McCagg ku Canadiens blízko a ich hru podrobne sleduje.

22.11.2022 08:30
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský v súboji so Samom Steelom z Minnesoty.
debata (2)

McCagg sa rád delí o hokejové dojmy s fanúšikmi na sociálnej sieti a neskrýva ani to, že patrí medzi veľkých fanúšikov Juraja Slafkovského.

Prvé miesto na drafte predpovedal 18-ročnému Košičanovi ešte na jar a vyšiel mu aj tip, keď Shana Wrighta tipoval pri výbere talentov mimo top trojky.

Nedávno obdivoval hru Slafkovského v zápase Montrealu Canadiens na ľade Columbusu Blue Jackets (4:6). „Jediný 18-ročný hráč, ktorého si pamätám s porovnateľnou ochranou puku ako má Slafkovský, bol Lindros. Dokonca ani Jágr nebol až do svojich 20 rokov tak fyzicky dominantný,“ napísal na Twitteri McCagg a pridal zostrih Slafkovského súbojov:

Podľa neho všetko smeruje k tomu, že keď bude Slafkovský pripravený, bude ideálnym spoluhráčom pre elitných hráčov prvého útoku – kapitána Nicka Suzukiho a Colea Caufielda.

Expert upozornil tiež na skutočnosť, že slovenská draftová jednotka sa so Suzukim dostala v rovnaký čas na ľad asi na jednu minútu. „A počas tohto magického času zaznamenal Slafkovský svoju doteraz jedinú asistenciu,“ skonštatoval McCagg.

slafkovský wright Čítajte viac Zostáva už len Slafkovský. Wright nateraz v NHL skončil

Podľa neho nemožno očakávať, že sa Slafkovský predstaví v najbližšom období v elitnej formácii Canadiens. Tvrdí však, že zotrvaním v poslednej – štvrtej, ide Montreal proti sebe.

„Slaf je siedmy v tíme v počte bodov za 60 minút a piaty v počte gólov za tento čas. To nie je produktivita hráča štvrtej lajny. A navyše, hokejisti v druhej a tretej nebodujú,“ dodal odborník.

Veľká slávnosť. Chicago vyradilo Hossovu 81 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Udalosť sledovala zaplnená aréna pred zápasom...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský