Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký Slovák robí pokroky. Tréner poradil Slafkovskému koho sledovať

Draftová jednotka a útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský trávi okrem ľadovej plochy a posilňovne veľa času aj vo video miestnosti. Od ktorých hráčov čerpá inšpiráciu?

17.11.2022 17:40
5. Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata

„Asi najviac sledujem Mikka Rantanena,“ cituje portál sportsnet.ca Slafkovského po stredajšom tréningu Canadiens. Montreal sa pripravoval na súboj na ľade Columbusu, ktorý je na programe v noci na piatok.

Tréner Montrealu Martin St. Louis túto voľbu inšpirácie slovenskému útočníkovi schvaľoval. „Je naozaj silný na puku,“ skonštatoval kouč Canadiens. Následne však zdôraznil, že je dôležité, aby sa Slovák neinšpiroval len hrou jedného hokejistu.

„Ani Daciuk nebol podobný hokejista, ako ja. Ale v jeho hre bolo toľko vecí, ktoré som miloval a snažil som sa ich implementovať,“ uviedol St. Louis. Prezradil, že bude musieť prevetrať súpisky tímov NHL aby našiel hokejistov, od ktorých sa môže Slafkovský čo-to priučiť.

Marián Hossa. Čítajte viac Hossa myslí na návrat do NHL: Snáď urobím správne rozhodnutie

Ako príklad uviedol Bradyho Tkachuka z Ottawy Senators. „Pravdepodobne nemá takú rýchlosť, ako Slaf. Ale je to veľký chlap a dokáže si ochrániť puk. Je tiež veľmi otravný, keď proti nemu hráte.“

Ďalším sledovania hodným útočníkom je hokejista Bostonu Bruins Charlie Coyle, ktorý v minulosti spolupracoval s riaditeľom rozvoja u Canadiens Adamom Nicholasom. Coyle je špecialista na udržanie puku na hokejke.

„Predtým som ho nesledoval, ale Adam mi poslal zábery minulý týždeň. Beriem si z toho to, ako si nechať hráčov za chrbtom a chrániť si tak puk,“ povedal Slafkovský.

Alexander Martyňuk. Čítajte viac Ruský hokej smúti. Zomrela legenda ZSSR a dvojnásobný majster sveta

Nicholas spresnil, že to nie je len o sledovaní pohybov Rantanena, Tkachuka či Coyla. Podľa neho aj pozorovanie schopností Matthewa Tkachuka, Sidneyho Crosbyho či Brada Marchanta poskytuje Slafkovskému najlepšie príklady. Z nich sa môže naučiť, ako čo najlepšie využiť telo na predĺženie času v útočnom pásme a získanie gólových príležitostí.

Sportsnet zakončil rozsiahly článok o Slafkovskom výstižnou vetou: „U veľkého Slováka je vidieť, že každý deň robí pokroky na ľade aj mimo neho.“

Slovenská noc v NHL. Slafkovský a spol. v akcii Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský v belasom retro drese...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský