Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa myslí na návrat do NHL: Snáď urobím správne rozhodnutie

Chicago Blackhawks si v noci na pondelok uctí Mariána Hossu, keď vyvesí jeho dres s číslom 81 pod strechu arény United Center, no Slovák nechce byť len súčasťou histórie klubu, ale rád by v ňom zastával aj aktívnejšiu úlohu.

17.11.2022 11:30
Marián Hossa. Foto:
Marián Hossa počas stredajšej tlačovej konferencie v Chicagu.
debata

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára v drese „jastrabov“ to vyhlásil počas stredajšieho stretnutia s médiami na štadióne, ktorý bol osem sezón jeho domovom.

„Určite by som chcel byť malou súčasťou organizácie Blackhawks. Viem, že je to už dlho, ale snažím sa uistiť, že urobím správne rozhodnutie o tom, akú úlohu by som rád prijal,“ uviedol.

Hossa podpísal s Chicagom zmluvu ako voľný hráč 1. júla 2009. Výraznou mierou prispel k transformácii Blackhawks a pomohol klubu k zisku troch majstrovských pohárov (2010, 2013 a 2015).

Samuel Kňažko. Čítajte viac Zaťatá päsť a isto aj úľava. Prvý gól mladého Slováka v AHL

Slovenský krídelník bol elitný útočník s ofenzívnymi aj defenzívnymi kvalitami. V 534 zápasoch základnej časti počas ôsmich sezón nazbieral ako „jastrab“ 415 bodov (186+229) a v 107 zápasoch play off pridal 73 bodov (21+52).

Od roku 2020 je člen Hokejovej siene slávy v Toronte a v noci na pondelok sa ako ôsmy hráč v histórii zapíše aj do tej v Chicagu. Pod stropom United Center už visia dresy Glenna Halla (číslo 1), Tonyho Esposita (35), Pierrea Pilotea a Keitha Magnusona (obaja 3), Bobbyho Hulla (9), Denisa Savarda (18) i ďalšieho slovenského rodáka Stana Mikitu (21).

Alexander Ovečkin. Čítajte viac Ovečkin má gólové suchoty. Ťahá ku dnu celý Washington?

„Je pre mňa veľká pocta, že budem v spoločnosti týchto hráčov,“ uviedol Hossa s tým, že si je istý, že časom k nemu pribudnú aj niektorí z jeho spoluhráčov, s ktorými vybojovali Stanleyho poháre.

„Je tu toľko mien, ktoré si zaslúžia byť tam hore. Nie je to na mne, no som si istý, že sa v budúcnosti vrátim pre niektoré ďalšie,“ citovala ho agentúra AP.

Juraj Slafkovský Tomáš Tatar Čítajte viac Cítim progres, ale mám na viac. Slafkovský nešetrí sebakritikou

Hossa sa dočká pocty pred zápasom s Pittsburghom, za ktorý taktiež hral v NHL. V nej strávil dokopy 19 sezón, z toho záverečných osem práve v Chicagu.

V júli 2009 podpísal dvanásťročný kontrakt, ale svoj posledný súťažný zápas odohral v sezóne 2016/2017. Pre zdravotné problémy musel následne vynechať ročník 2017/2018. Trpel alergiou na výstroj, ktorá mu spôsobovala kožné problémy. Do NHL sa napokon už nevrátil.

Hráči NHL, ktorí mali po 500. zápase najviac bodov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Denis Savard. Dátum 500. zápasu: 26....
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks