Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý Ružička! Opäť skóroval, ťahá vynikajúcu sériu

Slovenský hokejista Adam Ružička prispel v noci k výhre Calgary Flames nad Los Angeles Kings 6:5 gólom a asistenciou. V posledných troch zápasoch tak má na konte dva presné zásahy a tri gólové prihrávky.

15.11.2022 05:20 , aktualizované: 06:07
Adam Ružička. Foto:
Adam Ružička.
debata (1)

Slovenský útočník si najskôr v 17. minúte pripísal asistenciu pri góle Tylera Toffoliho na 4:2, ktorý ukončil bláznivú prvú tretinu.

Rodák z Bratislavy výbornou prácou v obrannom pásme rozbehol brejk, po ktorom Elias Lindholm naservíroval puk Toffolimu.

Taktiež v 17. minúte, ale druhej tretiny, sa Ružička zapísal aj medzi strelcov.

Využil výbornú prácu dvojice kolegov z prvého útoku Toffoli – Lindholm, bol v správnom čase na správnom mieste a vsietil víťazný gól.

Pre Ružičku to bol premiérový presný zásah s týmto prívlastkom v NHL. S piatimi bodmi v piatich stretnutiach je druhým najproduktívnejším Slovákom po Tomášovi Tatarovi (3+8).

Ružička prišiel do mužstva len nedávno z AHL. V kempe Flames pred touto sezónou sa 23-ročný center viackrát objavoval na tréningu či zostave ako krídelník.

Pred sezónou podpísal novú zmluvu a pomaly spláca dôveru trénera Darryla Suttera. Proti Los Angeles odohral vyše pätnásť minút, mal plusový bod a jedinú strelu na bránku premenil na gól.

V noci sa odohrali ešte dve stretnutia. Chicago doma podľahlo Caroline 0:3, Colorado nestačilo na St. Louis 2:3.

Skvelý večer Adama Ružičku Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V posledných troch zápasoch má Ružička na konte...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Calgary Flames #Adam Ružička