Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj slovenských obrancov pre Fehérváryho, Černák zápas nedohral

Slovenský obranca Martin Fehérváry prispel v zámorskej NHL jednou asistenciou k hladkému triumfu hokejistov Washingtonu Capitals nad Tampou Bay 5:1. Duel nedohral jeho krajan v drese hostí Erik Černák, ktorý sa v tretej tretine zranil pri zblokovaní strely Alexandra Ovečkina.

12.11.2022 07:02
672219912 Foto:
Martin Fehérváry.
debata

Fehérváry sa podieľal v 35. minúte na presnom zásahu bieloruského útočníka Aljakseja Protasa. Na modrej čiare z prvej posunul puk na svojho spoluhráča z obrany Nicka Jensena a jeho strelu dorazil Protas do siete na 3:0. Pre Fehérváryho to bol druhý bod (0+2) v šestnástom dueli v sezóne.

Na ľade strávil 19:13 min, mal plusový bod, jednu strelu na bránku, jeden bodyček a tri zblokované strely. Černák odohral o 12 sekúnd viac s jedným mínusovým bodom, tromi „hitmi“ a štyrikrát zblokoval strely domácich.

Rovnako ako on musel po bloku strely Ovečkina odísť predčasne do šatne aj jeho spoluhráč Michail Sergačjov, Tampe sa navyše zranil aj ďalší obranca Cal Foote.

Premiérovými dvoma gólmi v drese Washingtonu sa blysol Sonny Milano a pridal aj jednu asistenciu. Do klubu prišiel v polovici októbra ako voľný hráč. John Carlson si za asistenciu pripísal svoj 600. bod v NHL, čo dosiahol ako prvý obranca v histórii Capitals.

Domáci uspeli aj bez hlavného trénera Petra Lavioletta, ktorý je na covid protokole a jeho miesto zaujal asistent Kevin McCarthy. Laviolette bude na striedačke absentovať aj v nedeľu, keď si oba tímy zopakujú vzájomný súboj na ľade Tampy.

San Jose ukončilo šnúru piatich prehier, keď uspelo v Dallase 5:4. Jevgenij Malkin sa gólom a asistenciou podieľal na víťazstve Pittsburghu na ľade Toronta 4:2. Mats Zuccarello rozhodol na konci prvej tretiny jediným gólom v zápase o triumfe Minnesoty na štadióne Seattlu 1:0.

NHL – výsledky:
Toronto – Pittsburgh 2:4, Washington – Tampa Bay 5:1 /M. Fehérváry za domácich 0+1/, Dallas – San Jose 4:5, Seattle – Minnesota 0:1

Nemec, Kňažko i Kelemen bodovali, Pospíšil sa vrátil po zranení

Slovenskí hokejisti Šimon Nemec, Samuel Kňažko a Miloš Kelemen si v noci na sobotu zhodne pripísali po asistencii v nižšej zámorskej AHL. Po zranení v hornej časti tela sa do zostavy Calgary Wranglers vrátil Martin Pospíšil.

Nemec zaznamenal prihrávku na gól pri domácej prehre Uticy s Lavalom 4:5 po predĺžení. Slovenský obranca mal aj jednu strelu na bránku. Kňažko prispel jedným bodom k triumfu Clevelandu na ľade Rochesteru 6:5 po predĺžení, zaznamenal mínusový bod i dve strely.

Kelemen sa svojou treťou asistenciou v sezóne podieľal na jedinom zásahu Tucsonu v domácom súboji s Coachellou (1:4), do štatistík mu pribudli aj dve strely a „pluska“. Pospíšil nebodoval, jeho Calgary uspelo v Manitobe 3:2.


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry