Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najskôr úsmevy, teraz Slafkovského kritizuje: Mal dostať tvrdší trest!

Svojho času patril medzi elitných bitkárov a tvrdosť patrila do jeho každodenného repertoára. Dnes sa už na veci pozerá inak.

11.11.2022 14:00
debata (2)
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens. Foto: Profimedia
Slafkovský Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.

Georges Laraque, ktorý počas kariéry v NHL nazbieral úctyhodných 1126 trestných minút, sa vyjadril k trestu pre Juraja Slafkovského.

Slovenský útočník v utorkovom zápase zozadu narazil na mantinel Matta Luffa z Detroitu. Disciplinárna komisia NHL potrestala mladého Slováka dvojzápasovou stopkou a pokutou 10-tisíc dolárov.

Luff sa pri náraze na mantinel zranil, musel podstúpiť operáciu a mimo hry bude 10 až 12 týždňov. Laraque, ktorý obliekal aj dres Montrealu, s trestom pre 18-ročného forvarda Canadiens nesúhlasí.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Bože, nemal som to robiť. Kouč Montrealu sa vyjadril k trestu pre Slafkovského

"Slafkovský mal určite dostať tvrdší trest. Jeho zákrok síce nebol až taký brutálny, ale súperovi spôsobil zranenie, ktoré si vyžiadalo operáciu.

Tento fakt mala disciplinárka jednoznačne viac zohľadniť," vyhlásil mohutný Kanaďan, ktorý aktuálne pôsobí v pozícii hokejového experta pre športovú televíziu TVA Sports.

Vyzerá to tak, že Laraque nepatrí medzi fanúšikov 18-ročného Košičana.

Stret bitkárskych legiend: Georges Laraque... Foto: ČTK / AP / Graham Hughes
Laraque bitka Stret bitkárskych legiend: Georges Laraque (Montreal Canadiens) a Jody Shelley (San Jose Sharks) vo februári 2009.

Hoci sa v jeho spoločnosti usmieval, keď si na začiatku sezóny robili spoločnú fotografiu, v priebehu prípravného kempu niekoľkokrát vyhlásil, že Slafkovský by mal začať sezónu na farme.

„Ešte nie je pripravený na NHL. Potrebuje viac zápasov na užšom klzisku. Tie mu poskytne AHL, kde bude mať viac času na ľade v porovnaní s tým, koľko by dostal v prvom tíme,“ povedal Laraque pred štartom sezóny.

Nahnevaní fanúšikovia Detroitu

Rozhodnutie disciplinárky NHL o dvojzápasovom treste vyvolalo rozhorčenie v Detroite.

Dvadsaťpäťročný Luff, ktorý prišiel do tímu Red Wings v lete z Nashvillu, sa vráti do akcie až po novom roku.

„Zákroky, aké predviedol Slafkovský, patria v hokeji medzi najnebezpečnejšie. Luff stál meter od mantinelu, otočený chrbtom k súperovi, nemal sa ako brániť. Aby sa nestávali podobné situácie, NHL zaviedla tzv. bezdotykové zakázané uvoľnenie,“ píše Bob Heyrman z portálu Fansided.

Filip Mešár Čítajte viac Bomba z prvej. Mešár je nezastaviteľný, má ďalší gól

"Luff mohol dopadnúť oveľa horšie, poraniť si krk či chrbticu. Ak liga chce, aby takéto zákroky zmizli, musí udeľovať tvrdšie tresty.

Napríklad aj stopky na 10 či 15 zápasov, pre opakovaných previnilcov dvojnásobok. Hráči by rýchlo pochopili, že si na také niečo musia dávať veľký pozor," myslí si Heyrman.

Luff má za sebou smolný začiatok novembra. Počas víkendového duelu s Minnesotou ho nešťastne trafil puk do tváre. Vyrazil mu zub, lekári mu zašívali tržnú ranu na tvári 16 stehmi. O pár dní „schytal“ náraz od Slafkovského.

Nahnevaní fanúšikovia Detroitu v reakciách na sociálnych sieťach nešetrili mladého Slováka a ani členov disciplinárky.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský je ako Sagan. Na nič sa nehrá, ľudia to milujú

„Povedali, že zohľadnia rozsah zranenia. Vôbec tak neurobili. Disciplinárka NHL je jeden veľký vtip,“ napísal jeden z fanúšikov. „Na konci januára hráme s Montrealom zase. Nech si naši tvrdí chlapci na Slafkovského počkajú a ukážu mu, čo je severoamerický hokej,“ znela ďalšia z reakcií.

Slafkovský si už polovicu trestu odpykal, keďže chýbal Montrealu v stredajšom derby súboji proti Vancouveru.

Košický rodák vynechá aj nedeľňajší duel proti Pittsburghu, trénerom bude opäť k dispozícii na stredajší zápas proti New Jersey.

Kluby NHL s najväčšou hodnotou + slovenská stopa Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Toronto Maple Leafs (Kanada)
hodnota:...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Georges Laraque #Juraj Slafkovský