Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL rozhodla. Slafkovský dostal dištanc aj mastnú pokutu

Faul Juraja Slafkovského na Matta Luffa z Detroitu má dohru. Útočníka Montrealu Canadiens si pred pár chvíľami zavolala na vypočutie NHL. Po telefonickom rozhovore s ním kompetentní rozhodli, že mu udelia dvojzápasový dištanc. Okrem toho zaplatí pokutu vo výške 10 270,28 amerických dolárov.

09.11.2022 17:44 , aktualizované: 21:02
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (25)

Slafkovský v nočnom zápase, ktorý bol jeho desiatym v zámorskej profilige, nepríjemne zranil súperovho hráča. Tesne pred koncom zápasu ho nešetrne narazil na mantinel a podľa posledných správ bude Luff tri mesiace pauzovať. Zajtra ho čaká operácia zápästia.

Slafkovského nešetrný faul, za ktorý dostal ešte priamo na ľade vyšší trest päť minút plus do konca zápasu, vyvolal za oceánom mnoho reakcií. Viaceré boli voči nemu veľmi kritické. Stéphane Auger, bývalý rozhodca, pre portál TVA Sports vyhlásil, že to bol zákrok z kategórie odsúdeniahodných. „Očakávam suspendáciu na jeden zápas. Uvidíme, ako sa rozhodne liga,“ zamyslel sa arbiter s veľkým renomé.

Pochopiteľne, najväčší hnev vyšiel z kabíny Detroitu. Emócie umocnil aj fakt, že Luff má na tvári čerstvých šestnásť stehov a v ústach jeden vyrazený zub po tom, ako ho v nedávnom zápase trafil puk do tváre. Kanadský útočník sa preto ihneď po páde na ľad chytal za ústa.

Predovšetkým kapitánovi Red Wings Dylanovi Larkinovi sa zákrok slovenského reprezentanta vôbec nepáčil. „Bolo to zlé a Slafkovský si to okamžite uvedomil. Nemôžete niekoho dohrať takýmto spôsobom. Je desivé, keď vidíte spoluhráča, ako narazí do mantinelu,“ reagoval.

„Arbitri spravili dobré rozhodnutie. Bolo to nešťastné. Sú to presne tie zákroky, ktorým sa chcete vyhnúť. Náš hráč je vážne zranený, tak to je. Musíme ísť ďalej,“ doplnil ho tréner Derek Lalonde.

Trest otázny

V každom prípade to bol nešťastný, nie úmyselný faul. Po ňom sa okolo Slafkovského „zleteli“ nahnevaní Luffovi spoluhráči, ale k žiadnemu incidentu nedošlo. Všetci vedeli, že to bolo výlučne o mladíckej nerozvážnosti a neskúsenosti, no rozhodne nie o zákernosti.

Našli sa dokonca aj takí, ktorí na zákroku nevideli nič dramatické.

Mladučkej hviezdy Canadiens sa zastal aj zámorský hokejový expert Eric Engels zo Sportsnetu. Síce už vopred predpovedal, že Slafkovský dostane od NHL dištanc, ale on sám na to dôvod nevidí. „Vyzeralo to ako zákrok z boku. Dopadlo to zle, keďže sa stretli dve rozdielne váhové kategórie,“ napísal Engels na twitteri.

Neskôr si opakované zábery pozrel ešte niekoľkokrát a myšlienky rozvinul. „Videl som to z rôznych uhlov. Ide o narazenie a vyšší trest, lebo Luff sa pri tom zranil. Nič viac tam však nevidím,“ doplnil.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský