Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Slafkovského náraze sa Luff vážne zranil. Detroit sa hnevá, expert čuduje

Útočník Detroitu Matt Luff je po faule Juraja Slafkovského vážne zranený.

09.11.2022 10:42
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v drese Montrealu.
debata (5)

Osemnásťročný Slovák Slafkovský nedohral svoj desiaty zápas v NHL. Necelých šesť minút pred koncom tretej tretiny dostal trest päť minút plus do konca zápasu.

Slafkovský si ho šiel odpykať po škaredom faule zozadu na Matta Luffa z Detroitu – priamo do kabíny, kam ho poslali rozhodcovia. Košičan dostal vyšší trest – päť minút plus do konca zápasu.

Montreal nakoniec vyhral 3:2 po samostatných nájazdoch. Hneď po stretnutí sa začalo skúmanie Slafkovského zákroku, z ktorého v Detroite nie sú nadšení. Dvadsaťpäťročný Kanaďan bude podľa trénera Dereka Lalonda mimo niekoľko týždňov.

„Neviem to presne, ale bude to podobné ako pri Filipovi Zadinovi,“ povedal po stretnutí Lalonde s tým, že český útočník by mal chýbať šesť až osem týždňov.

„Arbitri spravili dobré rozhodnutie. Bolo to nešťastné. Sú to presne tie zákroky, ktorým sa chcete vyhnúť. Náš hráč je vážne zranený, tak to je. Musíme ísť ďalej,“ doplnil Lalonde.

Kapitánovi Detroitu Dylanovi Larkinovi sa zákrok slovenského reprezentanta vôbec nepáčil.

„Bolo to zlé a Slafkovský si to okamžite uvedomil. Nemôžete niekoho dohrať takýmto spôsobom. Je desivé, keď vidíte spoluhráča ako narazí do mantinelu,“ reagoval Larkin.

Evander Kane Čítajte viac NHL v noci na chvíľu zamrzla. Kaneovi súper prerezal tepnu korčuľou

Podľa experta Sportsnetu Erica Engelsa hrozí draftovej jednotke stopka na niekoľko zápasov, hoci on sám na to nevidí dôvod.

„Vyzeralo to ako zákrok z boku na hráča, ktorého mohol hitovať. Dopadlo to zle, nakoľko sa stretli dve rozdielne váhové kategórie,“ napísal Engels na Twitteri.

Neskôr si opakovaný záber pozrel z viacerých kamier a svoje myšlienky ešte rozvinul.

„Pozrel som si to z rôznych uhlov, ide o vrážanie a vyšší trest, lebo Luff bol zranený. Nič viac tam však nevidím,“ doplnil Engels.

Ako začali 18-ročné jednotky draftu v NHL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Owen Nolan: 1 gól v prvých 46 zápasoch.

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Detroit Red Wing #Matt Luff