Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Variť viem, ale... Slafkovský v blogu opísal, čo všetko sa okolo neho deje

Juraj Slafkovský vie nielen hrať hokej, ale aj písať. Prvý výber tohtoročného draftu súhlasil, že bude každý mesiac s portálom NHL.com zdieľať informácie o svojom živote v zámorí. V 1. časti rozoberá okrem iného aj zážitky mimo ľadu.

08.11.2022 09:18
9 SLafko Foto: ,
Juraj Slafkovský.
debata (1)

„Práve som dokončil prvý mesiac vo veľkom svete hokeja. Bolo to obohacujúce v každom smere. Udialo sa mnoho vecí. Niekedy si "googlim“ svoje meno, aby som si overil informácie, ktoré sa mi dostanú po zápasoch. Ale v podstate sa snažím žiť v prítomnosti. Zameriavam na proces učenia. Je zábavné zlepšovať sa každý deň," napísal vo svojom blogu s tým, že má pocit, že spravil progres v každom aspekte hry.

V neformálne napísanom texte opísal aj to, čo sa okolo deje mimo ľadu. Spomenul aj pestúnsku rodinu, ktorá sa oňho momentálne stará. No keďže má veľa povinností, veľa si s ňou zatiaľ neužil.

„Zostal som s nimi len tri alebo štyri dni. Je to skvelá rodina a majú krásny dom. Viac mi netreba. Moji noví adoptívni rodičia majú tri dospelé deti, ktoré chodia na vysokú školu. Som teda s nimi prakticky sám. Viem variť, som na to zvyknutý, ale zatiaľ za mňa robia takmer všetko,“ pripúšťa.

Píše, že voľný čas v Montreale trávi s kamarátmi z tímu. Často vraj chodia do reštaurácie a najradšej sa vracia do tej talianskej, ktorú spoznal v júli, keď ho draftovali.

Slafkovský Čítajte viac Expert na Montreal načrtol scenáre pre Slafkovského. Čo vraví logika?

Opisuje aj to, ako ho bol pozrieť otec na prvom zápase. „Tento týždeň príde prvýkrát aj mama. Neviem presne v ktorý deň, ale už sa neviem dočkať, kedy ju opäť uvidím. Inak s rodičmi telefonujem asi každý druhý deň, niekedy aj každý deň. Zavolajú mi alebo ich kontaktujem cez Facetime, aby som počul ich a moju sestru,“ píše.

Na záver blogu opisuje, ako pred pár dňami stretol mladé mužstvo zo Slovenska, ktoré bolo na ceste do Quebecu. „Väčšina mladých hráčov pochádza z môjho rodného mesta, Košíc a okolia. Bolo zábavné ich tu stretnúť,“ potešil sa. Pýtali sa ho vraj na to, akú má ohybnosť hokejky.

„Bola to zábava. Len som im povedal, aby tvrdo pracovali a bavili sa,“ dodal na záver.

Gólový večer Juraja Slafkovského proti Vegas Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje gól so spoluhráčmi z...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský