Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V New Yorku sa tlieskalo Halákovi, bol hviezdou. Po góle Čecha zlomil hokejku

Slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu v noci na pondelok v zámorskej NHL. Jeho tím New York Rangers však prehral doma s Detroitom 2:3 po predĺžení.

07.11.2022 06:05 , aktualizované: 09:55
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák s hokejkou, ktorý zlomil po inkasovaní rozhodujúceho gólu v predĺžení.
debata

Halák si pripísal 33 zákrokov. Medzi žrďami sa v prebiehajúcej sezóne predstavil štvrtýkrát, no stále čaká na výhru.

Rangers viedli ešte po druhej tretine 2:0, no Detroit otočil duel vo svoj prospech a v tretej minúte predĺženia strelil víťazný gól v presilovke Dominik Kubalík.

„Ocitol som sa vpredu a dúfal som, že mi Perron prihrá. Dopadlo to dobre, som šťastný,“ uviedol pre nhl.com český útočník.

Halák bol po rozhodujúcom góle Dominika Kubalíka frustrovaný. Po záverečnom hvizde od zlosti zlomil hokejku o konštrukciu bránky.

„Nevyhrali sme, takže nie,“ odpovedal Halák na otázku, či si myslí, že toto bol jeho najlepší zápas v sezóne. „Ide o víťazstvo a opäť sme prehrali zápas. Je pekné získať jeden bod, ale chceme aj ten navyše,“ citoval Slováka portál nypost.com.

V prvej tretine, v ktorej si Rangers vybudovali vedenie 2:0, urobil Halák niekoľko kľúčových zákrokov, najmä pri presilovkách Detroitu. Keď sedel na trestnej lavici Jacob Trouba, Halák zrazil lapačkou pokus kapitána Detroitu Dylana Larkina a vzápätí zlikvidoval dorážku Kubalíka pri tyči.

Josh Anderson Čítajte aj Lavička šalela, tiekla krv. Trest za tvrdý zákrok Kanaďana si odpykal Slafkovský

Neskôr vynikajúco zasiahol proti Lucasovi Raymondovi. Potom ho však prekonali Matt Luff a Pius Suter. „Druhú tretinu sme súperovi darovali, bolo to také čudné. Ale v prvej tretine a v tretej sme hrali dobre. Ale musíme byť konzistentní, inak takýto zápas nevyhráte,“ povedal Halák.

Slovenský brankár má po štyroch zápasoch 105 úspešných zákrokov, inkasoval 14 gólov. Priemer úspešnosti zákrokov má 88,2 percenta.

Tréner domácich Gerard Gallant nebol spokojný s hrou svojich zverencov v druhej tretine, vyslali v nej iba šesť striel na bránku. Kanonier Chris Kreider začal tretiu tretinu vo štvrtom útoku, Gallant premiešal aj zvyšné formácie.

Slafkovský brankár Allen Čítajte aj Montreal rieši nadbytok útočníkov. Čo to znamená pre Slafkovského?

„Len som sa pokúsil trochu zatriasť zostavou a čakal som, či dokážeme zobudiť pár chalanov. Kreider si zaslúžil byť tam, kde bol. A nebol sám,“ uviedol tréner. Americký krídelník si ešte predtým pripísal asistenciu, bola už jeho 200. v NHL.

Carolina podľahla Torontu 1:3, domáci tréner Rod Brind'Amour odtrénoval svoj 300. zápas v NHL. Auston Matthews si v drese Toronta pripísal asistenciu, no v zápase ani raz nevystrelil na bránku, čo sa mu stalo po šiesty raz v kariére.

Anaheim, v zostave ktorého aj tentokrát chýbal Pavol Regenda, podľahol Floride 3:5. V drese „panterov“ sa blysol Brandon Montour, ktorý dal gól a zaznamenal tri asistencie. Útočník Sam Reinhart dal dva góly a dal si tak darček k svojim 27. narodeninám.

„Je skvelé, že si dal k narodeninám nejaké sebavedomie vďaka gólom,“ povedal tréner Floridy Paul Maurice.

NHL – výsledky:

Carolina – Toronto 1:3, New York Rangers – Detroit 2:3 pp, Anaheim – Florida 3:5

Ako začali 18-ročné jednotky draftu v NHL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Owen Nolan: 1 gól v prvých 46 zápasoch.

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Jaroslav Halák