Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lavička šalela, tiekla krv. Trest za tvrdý zákrok Kanaďana si odpykal Slafkovský

Kanadský útočník Montrealu Josh Anderson nedohral zápas NHL proti Vegas. Za narazenie skúseného obrancu hostí Alexa Pietrangela dostal trest na 5+DKZ.

06.11.2022 10:44 , aktualizované: 12:51
Josh Anderson Foto: ,
Josh Anderson z Montrealu naráža na mantinel hráča Vegas Alexa Pietrangela.
debata

Po zákroku nasledovala roztržka medzi hokejistami oboch tímov, búrka hnevu sa spustila najmä na striedačke hosťujúceho tímu Golden Knights, keďže incident sa odohral v jej bezprostrednej blízkosti.

Pozrite si videá:

Pietrangelovi tiekla krv z nosa, no duel dohral. Dokonca bol súčasťou šarvátky a dostal dvojminútový trest za hrubosť.

Vylúčenie za Andersona, ktorý môže očakávať aj dodatočný trest od disciplinárky (doteraz ho nedištancovala), si odpykal Juraj Slafkovský. Ten krátko po návrate na ľad v čase 55:21 zaznamenal presnou strelou bez prípravy tretí gól v profilige.

„Škoda, že nestačil na body. Bol to kvalitný zápas z oboch strán, divákom sa musel páčiť,“ vravel košický rodák po prehre 4:6.

Draftová jednotka v zápase zažila aj nepríjemný moment. V úvode druhej tretiny zasiahol slovenského útočníka puk do členka a zamieril do šatne. Onedlho sa však vrátil na striedačku a pokračoval v stretnutí. Po ňom označil pre zámorských novinárov stav svojej nohy za „skvelý“.

Canadiens Capitals Hockey Dadonov Čítajte aj Prečo ja a nie Slafkovský? Urazený Rus podrazil trénera Canadiens

Slafkovský sa čoskoro dozvie, aké plány s ním majú šéfovia Canadiens v najbližšej budúcnosti. Odchod do farmárskeho mužstva nateraz vyzerá nepravdepodobný. Aj preto, že slovenský hokejista podáva čoraz vyzretejšie výkony a pomaly, ale isto sa udomácňuje v zostave prvého tímu.

Gólový večer Juraja Slafkovského proti Vegas Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje gól so spoluhráčmi z...

Slafkovský priznal, že súboje so silnými tímami Dallasu, St. Louis či Vegas ho posúvajú vpred.

„Je lepšie, ak hráte s čo najsilnejšími súpermi. Viac sa naučíte. Stále sa snažím zlepšovať reakcie, korčuľovanie, skrátka robiť dobré veci a správne rozhodnutia,“ vysvetlil.

Ďalšie stretnutie odohrajú hráči Montrealu na ľade Detroitu v noci na stredu o 1.00 SEČ. Pre Slafkovského to bude desiaty zápas v sezóne. Ak ho tréneri opäť zaradia do zostavy, čo sa všeobecne očakáva, oficiálne mu začne platiť prvý rok nováčikovského kontraktu s Canadiens.

Najproduktívnejší 18-roční hráči v NHL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Jaromír Jágr - sezóna 1990/91: 80 zápasov,...

Vedenie klubu ho môže poslať na farmu aj po desiatom zápase, ale istota NHL platu (750-tisíc dolárov) mu zostane. Ak by odohral v prvom tíme deväť a menej duelov, mal by „farmársky“ plat 90-tisíc.


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Josh Anderson