Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rus je sklamaním, pochvala pre Slováka. Útoky Canadiens sú známe

Pätnásť zdravých útočníkov, hrať môžu len dvanásti. Tlačenica v útočných formáciách Montrealu sa stupňuje a tréner Martin St. Louis musí dôkladne zvažovať, koho postaví a koho nechá sedieť na tribúne.

01.11.2022 17:57
Caufield Suzuki Slafkovský Foto:
Cole Caufield (22), Juraj Slafkovský (20) a Nick Suzuki (14) v drese Montrealu.
debata (2)

Boj o miesto v zostave sa týka aj Juraja Slafkovského.

Slovenský supertalent si vylepšil vyhliadky na zotrvanie v prvom tíme po tom, ako počas víkendu strelil druhý gól v rozbiehajúcej sa NHL kariére, prvý v presilovke.

Aktuálna situácia s nadbytkom útočníkov je obľúbenou témou pre montrealské médiá. Novinár Alexandre Pratt z denníka La Presse ponúkol zaujímavé porovnanie Slafkovského s ruským veteránom Jevgenijom Dadonovom.

Slafkovský nhl hokej Čítajte viac Čísla neklamú. Slafkovský patrí medzi najlepších

„Dadonov odohral osem z deviatich zápasov, všetky bez produkcie. Žiadny gól, žiadna asistencia. Na ofenzívneho útočníka s platom 5 miliónov dolárov pramálo. Ďalšia zlá správa pre neho je, že mu klesá čas na ľade,“ píše Pratt.

Čísla neklamú, minutáž 33-ročného Rusa v posledných štyroch zápasoch bola 16:54, 13:08, 12:37, 11:55 min. Víkendový zápas na ľade St. Louis už sledoval z hľadiska v pozícií zdravého náhradníka.

Opačným smerom putovali útočníci Joel Armia a Michael Pezzetta, ktorí si odbili debuty v novej sezóne. Proti Blues nastúpil aj Slafkovský, ktorý sa vrátil do zostavy po trojzápasovej absencii spôsobenej zranením zápästia.

Kouč St. Louis ho prvýkrát zaradil aj do presilovkovej formácie a mladý Slovák sa mu odvďačil gólom.

Slafkovský NHL Čítajte viac Takto páli slovenský tínedžer! Slafkovského projektil umlčal favorita

"Na to, aby ste sa presadili v NHL, potrebuje viac ako len rýchle nohy, ruky a presnú strelu. Musíte pochopiť hru, to Juraja učíme. Je normálne, že nemal štart, o akom možno sníval.

Ale progres v jeho prípade je evidentný. Hráči v jeho veku sú ako špongie – nasávajú veľa vecí okolo seba," vravel St. Louis na adresu draftovej jednotky po pondelkovom tréningu v St. Louis, odkiaľ sa Canadiens presunuli do Minnesoty na duel proti Wild (v noci na stredu od 01.00 SEČ).

Podľa portálu montrealhocke­ynow.com nastúpi Slafkovský vo štvrtom útoku po boku Jaka Evansa a Rema Pitlicka. Do bránky sa na ľade Minnesoty postaví Jake Allen a elitnú formáciu vytvoria kapitán Nick Suzuki, Kirby Dach a Cole Caufield.

Zápas Minnesota – Montreal vám prinesieme v online textovom prenose .

Gólový večer Juraja Slafkovského v St. Louis Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje svoj presilovkový gól...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský