Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský vyťažil z dôvery trénera. Gól ho zaradil k legendám klubu

Slovenský útočník sa po trojzápasovej pauze spôsobenej zranením v hornej časti tela vrátil do kolotoča NHL veľkolepo a strelil svoj druhý gól v profilige.

30.10.2022 12:42
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata

Slafkovský dostal premiérovo od trénera Martina St. Louisa šancu v druhej presilovkovej formácii a okamžite ju využil. V 34. minúte si vymenil puk s obrancom Chrisom Widemanom a tvrdou strelou bez prípravy vyrovnal na 3:3. V početnej výhode odohral 63 sekúnd.

Slafkovský potrestal vylúčenie Ivana Barbašova a naštartoval obrat Canadiens. Montreal otočil z 1:3 na 6:3 a už si nenechal vziať piate víťazstvo v deviatom zápase sezóny.

Slafkovský NHL Čítajte viac Takto páli slovenský tínedžer! Slafkovského projektil umlčal favorita

“Už sa cítim stopercentne zdravý," povedal Slafkovský, ktorý bol na ľade 10 minút a 23 sekúnd. „Je veľmi ťažké, keď nemôžete hrať a zápasy len sledujete z tribúny, ale zároveň vám ten pohľad môže aj pomôcť. Potom to môžete premietnuť do svojej hry.“

Slafkovský skóroval v druhom zápase za sebou, v ktorom hral, pretože svoj prvý gól v NHL zaznamenal v zápase proti Arizone a potom tri duely vynechal. V prvých šiestich zápasoch v NHL dal dva góly.

Slafkovský Čítajte viac Ideálny návrat. Slafkovský skóroval v presilovke, prvý bod Černáka

Podľa Stats Centre skórovali v drese Canadiens v 18-tich rokoch v prvých šiestich zápasoch viac len legendy Canadiens Mark Hunter (1981) a najmä Mario Tremblay (1974), obaja trikrát.

Jeden gól v prvých šiestich dueloch za Canadiens strelili vtedy osemnásťroční Claude Lemieux (1983), Petr Svoboda (1984) a Alex Galchenyuk (2013).

Gólový večer Juraja Slafkovského v St. Louis Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje svoj presilovkový gól...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský