Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montreal nastúpi bez Slafkovského. Jeho najbližší štart je otázny

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský nenastúpi na súboj Montrealu Canadiens na ľade Buffala Sabres v noci na piatok.

27.10.2022 18:42
slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský si na návrat na ľad musí počkať.
debata

Na twitterovom konte o tom informoval novinár Arpon Basu z portálu The Athletic. Slafkovského neúčasť naznačovali už vyjadrenia klubu po včerajšom tréningu.

Slafkovský odcestoval s tímom na výjazd, ktorý sa začne štvrtkovým zápasom na ľade Buffala Sabres. Osemnásťročný Košičan už v stredu trénoval so spoluhráčmi. Tohtoročná draftová jednotka vynechala ostatné dve stretnutia „Habs“ pre zranenie zápästia.

Slafkovskému ešte tímoví lekári oficiálne nepovolili návrat do akcie, no po príchode do Buffala korčuľoval sám a zúčastnil sa aj na spoločnom tréningu. Klub zatiaľ neinformoval o tom, či sa Slovák predstaví v niektorom z ďalších troch nadchádzajúcich duelov.

Montreal sa v noci na sobotu predstaví proti St. Louis Blues, v utorok proti Minnesote Wild a na budúci štvrtok proti Winnipegu Jets.

Slafkovský v aktuálnej sezóne 2022/2023 absolvoval zatiaľ päť stretnutí Montrealu, v minulotýždňovom súboji proti Arizone Coyotes dosiahol premiérový presný zásah aj bod v kanadsko-americkej profilige. V rovnakom zápase sa však aj zranil.

Vo veku 18 rokov a 204 dní stal najmladším slovenským strelcom gólu v zámorskej profilige, o 31 dní prekonal dovtedajší rekord Mariána Gáboríka (2000/2001, Minnesota Wild).

Premiérový gólový večer Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje premiérový gól v NHL...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský