Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Canadiens majú vážny problém. Riešenie? Slafkovský

Keď niečo nefunguje, treba skúsiť zmenu. Aj za tú cenu, že novinkou je neskúsený tínedžer.

26.10.2022 17:21
Guhle slafkovský Foto:
Kaiden Guhle a Juraj Slafkovský na tímovom fotení.
debata (7)

Hokejový Montreal trápi skraja novej sezóny NHL podstatná vec. Nevie sa presadiť v presilovkách, keď z 21 početných výhod v doterajších siedmich zápasoch dokázal streliť jediný gól (úspešnosť 4,8 percenta). Horší v lige je už len Columbus, ktorý z 15 pokusov neskóroval ani raz.

Čo je pre Canadiens horšie, impotentné presilovky narúšajú dobré tempo, ktoré má mužstvo v hre piatich proti piatim. Problém sa naplno prejavil aj vo včerajšom súboji proti Minnesote (1:3).

Domáci mohli poslať duel minimálne do predĺženia, ale nevyužili sľubné šance a Wild spečatili výsledok gólom do prázdnej bránky.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský je ako Sagan. Na nič sa nehrá, ľudia to milujú

Premárnené príležitosti mrzeli aj trénera Martina St. Louisa.

„Menej prihrávať, viac strieľať. Presilovka musí byť efektívna. Desať prihrávok medzi hráčmi je zbytočných. Stačia dve-tri a potom rýchla strela. Potrebujeme všetky góly, aj škaredé,“ vraví St. Louis.

Presilovkové formácie zatiaľ nechce meniť. V elitnej je aj Mike Hoffman, ktorý je tŕňom v oku fanúšikov Canadiens. Ostrieľaný veterán zatiaľ zaostáva za očakávaniami, proti Minnesote navyše trestuhodne zahodil trestné strieľanie.

„Nikto nečaká, že budú mať presilovky ako tímy s kádrami plných hviezd. Ale v Montreale je dostatok talentu na to, aby nepatril v početných výhodách medzi najhoršie mužstvá v súťaži. Niečo treba zmeniť,“ myslí si Eric Engels z portálu Sportsnet.

Slafkovský gól Čítajte viac Počítajte so mnou! Slafkovského zásah rozburácal Montreal

Zmenou by mohol byť Juraj Slafkovský.

Slovenský supertalent, ktorý vynechal posledné dva zápasy pre zranenie zápästia, ale v stredu už opäť trénoval, doteraz v presilovkových formáciách chýbal. „Pozeraj a uč sa,“ povedal mu tréner St. Louis na začiatku sezóny k neúčasti v špeciálnych tímoch.

Košický rodák už neraz ukázal, že vie byť v presilovkách efektívny, nechýbal v nich počas svetového šampionátu vo Fínsku. Hoci si na NHL stále len zvyká, experti sa zhodujú, že tréneri by jeho zaradením do zostavy pre početné výhody nič nepokazili.

„O moc horšie to už byť nemôže,“ glosuje Stu Cowan z denníka Montreal Gazzette.

Canadiens vyrážajú na štvorzápasový trip po klziskách súperov, najbližšie stretnutie odohrajú v noci na piatok v Buffale.

S tímom cestuje aj Slafkovský, hoci v Buffale ešte nenastúpi. O tom, či sa tak stane v ďalších zápasoch, rozhodnú kluboví lekári v priebehu tripu.

Premiérový gólový večer Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje premiérový gól v NHL...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský