Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry neustrážil Tatara, ktorý sa dočkal gólu. Ovečkin prekonal Howea

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa vo svojom šiestom zápase novej sezóny NHL dočkal gólu, hokejisti New Jersey však prehrali s Washingtonom 3:6.

25.10.2022 05:07 , aktualizované: 07:48
Tomáš Tatar Foto:
Tomáš Tatar (vpravo) po premiérovom góle za New Jersey v novej sezóne.
debata (1)

Tatar znižoval na 2:5, v presilovkovej akcii ho neubránil krajan Martin Fehérváry:

Fehérváry odohral za víťazný tím 20:01 min, zaznamenal dve plusky, dve strely, štyri bodyčeky,

V šiestom zápase dosiahol svoj prvý kanadský bod v sezóne.

Slafko puk Čítajte aj Slafkovský ako draftová jednotka obstál. Na tréningu Canadiens chýbal

O významný historický zápis sa postaral Phil Kessel, útočník Vegas nastúpil na 989. zápas bez prerušenia, čím vyrovnal ligový rekord Keitha Yandlea.

Devils prehrali tretíkrát v sezóne a prvýkrát po troch víťazných zápasoch. Tatarova prvá gólová radosť v sezóne prišla po dorážke v predbránkovom priestore. Bol to pre neho 18. bod (8+10) v 23. zápase proti Washingtonu.

Stal sa po Jurajovi Slafkovskom druhým slovenským hokejistom, ktorý skóroval v doterajšom priebehu sezóny. Tatar tým ukončil gólový pôst, ktorý počítajúc aj minulú sezónu trval 11 duelov. Tridsaťjedenročný krídelník predtým naposledy skóroval v zámorskej profilige 12. apríla proti Arizone.

Národnosti hokejistov NHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Kanada - 337 hráčov (42,8 percenta)...

Proti Capitals si pripísal aj dve trestné minúty, keď si od 39. minúty za stavu 1:5 odsedel menší trest za podrazenie.

Prezentoval sa aj piatimi strelami na bránku a spoločne s Jackom Hughesom, Jegorom Šarangovičom a Alexandrom Ovečkinom patril k najaktívnejším strelcom. Na ľade strávil v tretej útočnej formácii s Erikom Haulom a Milesom Woodom celkovo 15:56 min.

Hráčov New Jersey mrzela najmä druhá tretina, ktorú prehrali 0:4 a súperovi dovolili odskočiť na 1:5.

„Mali by sme si uvedomiť, že ak nebudeme hrať naplno celých 60 minút, tak nebudeme víťaziť. V druhej tretine sme mali problém s pohybom, nešli nám nohy. Súper nás za to potrestal,“ poznamenal kapitán „diablov“ Nico Hischier.

Regenda Anaheim NHL Čítajte aj Regenda sa v Detroite nepresadil, päťka pre Haláka

Nadviazal na neho obranca John Marino, ktorý bol rád, ak by jeho tím čo najrýchlejšie napravil prehru s Capitals: "Na 82-zápasovom programe je výborné, že rýchlo príde ďalší zápas. Už zajtra (v noci na stredu SELČ, pozn. red.) máme proti Detroitu príležitosť vrátiť sa na víťaznú vlnu.

V uplynulých troch zápasoch sme hrali naozaj dobre a dobre sme začali aj proti Washingtonu. Druhá tretina však bola veľmi frustrujúca."

V drese Washingtonu sa predstavil jeho krajan Martin Fehérváry, 23-ročný obranca zaznamenal dva plusové body a na ľade strávil 20:01 min. Nastúpil v druhom obrannom páre s Nickom Jensenom.

Jaroslav Halák. Čítajte aj Mizerné čísla Haláka: Hokej je hra chýb. My... Ja som ich urobil viac

Vyslal aj dve strely na bránku, rozdal štyri hity a zblokoval jednu strelu súpera. Do kanadského bodovania sa nezapísal, po 7 zápasoch má na konte jednu asistenciu. Washington, ktorý začal sezónu dvomi prehrami, zvíťazil v štyroch z uplynulých piatich zápasov.

Na víťazstve 6:3 sa presilovkovým gólom na 4:1 podieľal ruský útočník Alexander Ovečkin. Bol to pre neho už 122. víťazný gól v profiligovej kariére a v historickom poradí predbehol na druhom mieste Gordieho Howea. Pred ním je už iba Jaromír Jágr so 135 víťaznými gól­mi.

Alexander Ovečkin Čítajte aj Rus z USA rýpe do Ovečkina. Bol by druhým najlepším strelcom, po Putinovi

Zápas medzi Edmontonom Oilers a Pittsburghom Penguins priniesol konfrontáciu hviezdnych kanadských centrov Connora McDavida a Sidneyho Crosbyho.

Z nich bodoval iba Crosby, ktorý si pripísal asistenciu, no z víťazstva 6:3 sa tešil domáci McDavid. Prvou hviezdou duelu sa stal nemecký útočník Leon Draisaitl, ktorý mal bilanciu 1+2. Oilers prehrávali od 22. minúty 1:3 no štyrmi gólmi v prostrednej časti otočili skóre.

Štvrté víťazstvo za sebou dosiahli hráči Ottawy, Senators si na domácom ľade poradili s Dallasom 4:2. Pre hostí to bola prvá prehra v riadnom hracom čase v sezóne. Stars sú však s 9 bodmi naďalej na prvom mieste Centrálnej divízie.

Posledný tím bez prehry v riadnom hracom čase bol St. Louis. Blues však v zápase na ľade Winnipegu ani raz neskórovali a po troch víťazných zápasoch podľahli 0:4. Brankár Jets Connor Hellebuyck zmaril všetkých 25 striel hostí a dosiahol prvé čisté konto v sezóne.

NHL – sumáre:

New Jersey Devils – Washington 3:6 (1:1, 0:4, 2:1)
Góly: 5. Bastian (Marino, McLeod), 45. TATAR (Hamilton, Wood), 50. Bratt (Marino, Šarangovič) – 11. Dowd (Malenstyn, Hathaway), 30. Hathaway (Jensen, Strome), 31. Sheary, 38. Ovečkin (Carlson, Strome), 38. Jensen (Eller, Protas). Brankári: Blackwood (41. Vaněček) – Lindgren, strely na bránku: 41:22.

Ottawa Senators – Dallas Stars 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Góly: 40. Chabot (DeBrincat, Tkachuk), 45. Tkachuk (Stützle, Batherson), 51. Pinto (Motte, Chabot), 52. Brassard – 7. Kiviranta (Lindell), 58. Johnston (Seguin). Brankári: Hellberg – Wedgewood, strely na bránku: 32:31.

Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 6:3 (1:2, 4:1, 1:0)
Góly: 5. Hyman (Bouchard), 25. Barrie (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 36. Kane (Draisaitl), 39. Nugent-Hopkins (Hyman, Kulak), 40. Draisaitl (Kane, Nurse), 57. McLeod (Ryan) – 11. Rakell (Zucker, Carter), 13. Crosby (Rakell, Jarry), 22. Rust (Malkin, Zucker). Brankári: Campbell – Jarry, strely na bránku: 47:35.

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Góly: 31. Scheifele (Morrissey, Appleton), 51. Gagner (Connor, Morrissey), 54. Barron (Lowry, Pionk), 59. Perfetti (Wheeler, Dillon). Brankári: Hellebuyck – Greiss, strely na bránku: 43:25.

Vegas Golden Knights – Toronto Maple Leafs 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Góly: 4. Roy (Smith, Kessel), 41. Stephenson (McNabb, Theodore), 49. Amadio (Hague) – 32. Nylander (Tavares, Robertson). Brankári: Thompson – Samsonov, strely na bránku: 33:23.

Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Góly: 13. Miller (Horvat, Pettersson), 51. Miller (Myers, Ekman-Larsson) – 7. Svečnikov (Nečas, Burns), 41. Aho (Jarvis, Teräväinen), 42. Fast (Staal, Skjei). Brankári: Demko – Anderson, strely na bránku: 16:39.


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Martin Fehérváry