Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský ako draftová jednotka obstál. Na tréningu Canadiens chýbal

Za posledné desaťročie čakali z draftových jednotiek na prvý gól v NHL menej ako Juraj Slafkovský už len hviezdni útočníci Auston Matthews a Connor McDavid.

24.10.2022 17:30 , aktualizované: 18:09
Slafko puk Foto:
Juraj Slafkovský s pukom, ktorý mu bude navždy pripomínať premiérový gól v NHL.
debata (2)

Slafkovský čakal na prvý gól v drese Montrealu Canadiens päť zápasov, čo je najmenej za posledných šesť rokov ak to porovnávame s ostatnými draftovými jednotkami.

Ako uviedol portál slovaknhl.com, Owen Power sa dočkal premiérového zásahu v piatom, Alex Lafreniere v siedmom, Jack Hughes v ôsmom, Rasmus Dahlin v piatom a Nico Hischier v siedmom stretnutí.

Pavol Hofstädter Čítajte viac Slovan v českej lige? Vieme si to predstaviť, tvrdí spolumajiteľ klubu

Spomínaný McDavid to dokázal v treťom a suverénnym rekordérom v tomto ukazovateli je útočník Toronta Maple Leafs Matthews. V októbri 2016 totiž v kanadskom derby proti Ottawe Senators zažiaril štyrmi gólmi.

Z veľkých draftových jednotiek z minulosti stojí za zmienku aj kanonier Tampy Bay Lightning Steven Stamkos, ktorý sa dočkal presného zásahu až pri deviatom vystúpení v NHL.

Slafkovský chýbal v zostave Canadiens v poslednom zápase s Dallasom Stars (2:5) pre zranené zápästie. V pondelok sa nezapojil do tréningového procesu a v najbližšom čase sa má podrobiť vyšetreniam. S veľkou pravdepodobnosťou tak nezasiahne ani do domáceho duelu s Minnesotou v noci na stredu.

Koľko zápasov potrebovali na prvý bod v NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Marián Gáborík (Minnesota Wild) - jeden zápas...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský