Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolo tam viackrát škaredé F! Veľké dieťa si po góle vybavovalo účty

Juraj Slafkovský má za sebou veľký večer. Azda najväčší od 7. júla, kedy ho v montrealskej hale Bell Center draftovali Canadiens z 1. miesta. Po viac ako troch mesiacoch dal za slávny kanadský tím prvý gól v NHL. Tešil sa, radoval a opäť aj "perlil". Kanadský novinár Montreal Gazzete Stu Cowan na Twitteri priblížil atmosféru, ale aj hlášky, ktoré padali v kabíne "The Habs".

21.10.2022 08:42
Slafko puk Foto:
Juraj Slafkovský s pukom, ktorý mu bude navždy pripomínať premiérový gól v NHL.
debata (20)

„Je to úžasné. Streliť svoj prvý gól v tejto hale, to je určite splnený sen,“ povedal 18-ročný Košičan. „Myslím si, že po prvom góle v NHL sa nemôže stať nič lepšie, ako to, čo sa tam stalo,“ dodal s malým priznaním, že gól vlastne ani nevidel.

Videl ho však tréner Martin St. Louis, ktorý mal po zápase na slovenský supertalent iba pekného slova.

„Som z neho šťastný. Na osemnásťročného mladíka je tu v Montreale veľký tlak a fanúšikovia urobili pekné gesto, aby povzbudili chlapca, ktorý strelil svoj prvý gól. Nič iné som nečakal, máme veľkolepých fanúšikov,“ vyhlásil kouč.

Premiérový gólový večer Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje premiérový gól v NHL...

A teraz už k tomu, čo sa dialo v kabíne…

Útočník Brendan Gallagher, ktorý Slafkovskému počas zápasu radil, aby zamával divákom, si najlepšieho strelca olympijského turnaja evidentne obľúbil. Na jeho adresu novinárom s dávkou humoru povedal: „Je ťažké ho nazývať dieťaťom, keď je dvakrát väčší ako ja,“ zabával médiá.

Tie si však všimli, že páska na Slafkovského čepeli bola tentoraz inak, ako v prvých dueloch. Gallagher to hneď vysvetlil. Vraj mu to poradil on sám. „Ak skóruješ v prvom zápase, môžeš si ju nechať, ale ak nie, každý deň pridáš jedno kolo pásky. Celý čas strávil tým, že každý deň pridával kolo a dnes večer skóroval,“ uškŕňal sa 30-ročný útočník.

A aby bolo jasné, komu patrí kredit za gól, Gallagher pripomenul: „Dal gól so starou páskou? Nie. Zabodoval s novou? Áno!“

Cowan si však všimol ešte jednu vec. Slafkovský pri oslave gólu myslel aj na obrancu Arizony Josha Browna. Ten ho pár sekúnd pred gólom „prišpendlil“ na mantinel a Slovák mu to potom aspoň verbálne oplatil.

Po góle ho spoločne s Arberom Xhekajom provokovali. „Trochu sme ho vytočili, ale boli to len emócie,“ smial sa Slafkovský.

Cowan priznal, že nevie plynule čítať z pier, ale po zápase sa Slafkovského pýtal, či obrancovi naozaj povedal to známe ˇškaredé anglické slovíčko na F…! „Pýtal som sa, či to bolo fuck you alebo fuck off. Odpovedal, že to druhé,“ napísal novinár. „Bolo tam veľa F,“ doplnil vraj Slafkovský.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slavkovský