Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mocné ručiská. A tie nožiská! Slafkovský narazí na švédske monštrum

Montreal Canadiens s draftovou jednotkou Jurajom Slafkovským odohrá druhý duel v NHL v noci na sobotu proti Detroitu Red Wings. V jeho drese bude mať ligovú premiéru útočník s nevídanými rozmermi.

14.10.2022 07:30
726781804 Foto:
Elmer Söderblom je ideálnym typom útočníka do priestoru pred bránkou.
debata

Slafkovský a spol. odštartovali sezónu prekvapujúcim víťazstvom nad favorizovaným rivalom z Toronta 4:3. Dnes v noci sa Montreal predstaví prvýkrát v ročníku na ľade súpera v Detroite. A v jeho drese bude mať premiéru v NHL 21-ročný útočník Elmer Söderblom.

Viaceré zámorské médiá ho nazývajú švédske monštrum. A nemožno sa tomu ani veľmi čudovať. Söderblom je totiž suverénne najvyšším a najťažším útočníkom v celej NHL. Je vysoký 202 centimetrov a váži 113 kilogramov. Pozrite si jeho dominantnú postavu pri jednom z jeho gólov v predsezónnej príprave:

Pre porovnanie, Slafkovský je oproti Švédovi o jedenásť centimetrov nižší a o päť kilogramov ľahší. „Keďže Zdeno chára definitívne zavesil korčule na klinec, na pozíciu monštra NHL sa otvorili dvere Söderblomovi, ktorý sa ujal vlády,“ napísal portál barstoolsports.com.

Zaradenie rodáka z Göteborgu na otváraciu súpisku Detroitu bolo pre expertov v NHL veľkým prekvapením. Söderblom bol totiž draftovaný Detroitom už v roku 2019 a to až v 6. kole zo 159. miesta. Trojročnú nováčikovskú zmluvu na 2,65 milióna dolárov podpísal až 9. júna tohto roku.

9 Tatar Čítajte viac Noc v New Yorku patrila Rusovi. Slováci v NHL nebodovali

V poslednej sezóne švédskej SHL strelil 21 gólov a bol suverénne najlepším kanonierom Frölundy. A ako vtipne uviedli švédske médiá, doslova prerástol tamojšiu najvyššiu súťaž.

„Elmer je diamant. Každý deň sa zlepšuje,“ povedal pre The Athletic pred koncom minulej sezóny vývojový manažér Frölundy Mikael Ström. Vo Švédsku vyrastal po boku o dva roky staršieho brata Arvida. Hokejový brankár je súčasťou Chicaga Blackhawks a v NHL zatiaľ odchytal tri zápasy.

Víťazný debut Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský počas zápasu proti Torontu...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Detroit Red Wings #Juraj Slafkovský #Elmer Söderblom