Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

A už sa k nám nevracajte: Hašek si pýta hlavy šéfov NHL a chce počuť „sorry“

Dva zápasy NHL, dvakrát vypredaná aréna v Prahe. A predsa všetci nie sú spokojní.

11.10.2022 15:10
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (46)

Legendárny český hokejový brankár Dominik Hašek patril medzi najväčších kritikov prestížnych zápasov na českom území. Prekážala mu účasť ruských hráčov a bojoval za to, aby im česká diplomacia nepovolila príchod.

Lenže neuspel. Oba kluby – San Jose i Nashville – pred zápasmi v Česku odohrali aj prípravné duely vo Švajčiarsku, resp. v Nemecku, kde im udelili víza. Následne ich už v rámci schengenského priestoru ďalej nepotrebovali.

Do Česka tak prišli výpravy v plnom zložení. Aj napriek nesúhlasu miestnej diplomacie.

To sa nepáči Hašekovi, ktorý strávil najlepšie hokejové roky v Buffale a Detroite. Po tom, ako zaslal vedeniu NHL žiadosť, aby nepovolila ruským hráčom cestovať do Česka, ale neuspel, pristúpil k ešte tvrdšej výzve. Pýta si hlavy šéfov samotnej NHL.

Jonah Gadjovich, Mark Borowiecky Čítajte viac Praha videla gól už v 61. sekunde. NHL odštartovala výhrou Nashvillu

„Cez víkend sa v Prahe hrali dva zápasy NHL. Vedenie NHL na čele s Garym Bettmanom a Billom Dalym nerešpektovalo postoj nášho ministerstva zahraničia, aby ruskí hráči nehrali. Kým súčasné vedenie NHL neodstúpi a nové vedenie sa našej demokratickej krajine neospravedlní, nie je NHL v Českej republike viac vítaná,“ napísal Hašek na svojom Twitteri.

V Prahe nakoniec odohral oba zápasy iba jediný ruský hráč. Útočník Nashvillu Jakov Trenin, útočník San Jose Jevgenij Svečnikov hral iba v sobotu. „Do Prahy sa zase vrátime. Očakávam, že zápasy tu budú pokračovať,“ vyhlásil v metropole Česka viceprezident NHL Daly.

Stane sa tak už možno o rok. Podľa zákulisných informácií by však nešlo o súťažný duel, ale len o prípravu medzi pražskou Spartou a New Jersey. V Prahe by sa tak mohol ukázať aj Slovák Šimon Nemec.

Krásne arény v NHL. Od najmenšej až po... Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Hokejové arény v NHL stoja naozaj za to....
Timo Meier, Matt Duchene Čítajte viac Nepískajte na Rusov. Nemôžu za to, apeluje Hašek. Opäť si podal NHL
46 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Dominik Hašek