Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v NHL. Tampa suspendovala hráča pre sexuálne násilie

Obranca Tampy Bay Lightning Ian Cole čelí obvineniam zo sexuálneho zneužívanie maloletej osoby. Klub na základe toho hráča suspendoval.

10.10.2022 07:30
Ian Cole. Foto:
Ian Cole.
debata

Vedenie Lightning v nedeľu uviedlo, že plne spolupracuje s NHL na vyšetrení prípadu a pozastavilo Coleovi činnosť, kým nezíska ďalšie podrobnosti.

„Naša organizácia berie tieto obvinenia veľmi vážne,“ uviedol tím vo vyhlásení. „Žiadni členovia organizácie vrátane hráčov sa v tejto chvíli nebudú ďalej vyjadrovať.“

Cole vo vyhlásení zaslanom agentom Kevinom Magnusonom uviedol, že obvinenia popiera a bude spolupracovať s ligou, tímom a ich právnym oddelením pri nadchádzajúcom vyšetrovaní.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Montreal padol aj v generálke. Slafkovský zaujal, v zámorí oceňujú jeho gesto

„Obvinenia vznesené proti mne v anonymnom tweete beriem veľmi vážne,“ povedal Cole. „Teším sa, že očistím svoje meno a ukážem NHL a Tampe Bay Lightning, že tieto obvinenia sú nepodložené.“

Zástupca komisára Bill Daly pre agentúru Associated Press v nedeľu povedal, že liga začala vyšetrovanie. Daly dodal, že liga predtým nevedela o obvineniach, kým neboli zverejnené na sociálnych sieťach.

Medzi obvineniami, ktoré v piatok anonymne zverejnil na Twitteri účet vytvorený minulý mesiac, bolo oznámené, že Cole osobu nútil k sexu v čase, keď bola neplnoletá. Malo sa to stať v čase, keď hráč začínal kariéru v NHL.

Juraj Slafkovský Čítajte viac V kempoch je už len štvorica z 1. kola draftu. Čo hrá Slafkovskému do karát?

V príspevku osoba obvinila Colea z emocionálneho a sexuálneho zneužívania a uviedla, že NHL musí seba a svojich hráčov brať na zodpovednosť za ich dravé správanie.

33-ročný Cole debutoval v NHL v St. Louis v roku 2010 a hral päť sezón za Blues, kým ho vymenili do Pittsburghu.

Cole odohral 780 zápasov základnej časti a play-off NHL v tímoch s St. Louis, Pittsburghu, Columbuse, Colorade, Minnesote a Caroline. V júli podpísal s Tampou Bay ročný kontrakt na 3 milióny dolárov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #sexuálne obťažovanie #Ian Cole