Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V kempoch je už len štvorica z 1. kola draftu. Čo hrá Slafkovskému do karát?

Po tom, čo Winnipeg poslal Brada Lamberta do tímu Manitoby v AHL, zostali v kempoch tímov NHL len štyria hokejisti z 1. kola tohtoročného draftu. Ide o dvoch Slovákov - Juraja Slafkovského (Montreal), Šimona Nemca (New Jersey), Kanaďana Shana Wrighta (Seattle) a Čecha Davida Jiříčka (Columbus).

08.10.2022 12:30
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský.
debata

Najväčšia pozornosť v súvislosti s účinkovaním v prvom tíme v ostrej sezóne sa upriamuje na jednotku draftu Slafkovského.

V generálke na nový ročník sa Canadiens v noci na nedeľu nášho času stretnú s Ottawou. Duel, po ktorom sa rozhodne, či slovenský útočník odštartuje sezónu v NHL alebo v AHL, budeme sledovať online.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Slafkovský po najlepšom zápase perlil. Vtipný odkaz prišiel aj z klubu

Montreal trápia viaceré hráčske zranenia. Vyradili aj kapitána Nicka Suzukiho, skúseného krídelníka Joela Armiu či Emila Heinemana, ktorý sa v príprave ukazoval vo veľmi pozitívnom svetle. Mimo hry zostali aj útočníci Mike Hoffman a Christian Dvorak. Všetci majú zranenia v hornej časti tela.

Ako informuje novinár Marc Dumont z portálu Montreal Hockey Now, aj keď zranenia pre tím nie sú dôvodom na oslavu, odpadáva s nimi tlak, ktorému čelia mladí útočníci.

Hráči s top produktivitou v premiérovej sezóne NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Luc Robitaille (Los Angeles) - 1986/87
79...

„Vezmite si napríklad Juraja Slafkovského. Zatiaľ čo debata o pripravenosti na NHL stále búrlivo prebieha, situácia so zraneniami môže Canadiens prinútiť, aby mu predĺžilo skúšku aj na základnú časť,“ píše Dumont.

Expert nepochybuje o tom, že Slafkovského skutočný potenciál sa ukáže až v ďalších sezónach, no šanca hrať po boku spoluhráčov kalibru NHL proti rovnako kvalitnej konkurencii je ideálnou situáciou na zhodnotenie jeho aktuálnej formy – najmä ak sa naňho nevyvíja tlak byť rozdielovým hráčom.

Adam Sýkora Čítajte viac Zrážka so Šesťorkinom? Nebolo to také zlé. Spomenul som si na film Sám doma

„Inými slovami, ak nikoho nevytlačil zo súpisky na získanie svojej pozície v prvom tíme, môže sa sústrediť na svoju hru bez neprimeraných očakávaní, ktoré prináša jeho pozícia draftovej jednotky,“ doplnil Dumont.

Top nádeje draftu NHL 2023 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Colby Barlow (Kan.), útočník, Owen Sound...
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský