Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Expert píše o Slafkovského silnej i slabej stránke. Načrtol, kde je problém

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský má za sebou prvý zápas v elitnej formácii tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL, v utorkovom prípravnom dueli proti Ottawe Senators (4:5) si zahral s Nickom Suzukim a Colom Caufieldom.

05.10.2022 16:28
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (3)

Podľa Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now bolo na tohtoročnej draftovej jednotke vidieť, že hrá druhé stretnutie za dva dní. Osemnásťročný Košičan však podľa odborníka ukázal aj veľký potenciál.

„Prejavoval jasné známky únavy, pri druhom góle súpera nebol na svojej pozícii. Nedarilo sa mu ani presne prihrávať, najmä v útočnom pásme. Chýbala mu tiež rovnováha, počas prvých dvoch tretín viackrát spadol,“ zhodnotil Dumont utorkový výkon Slafkovského.

Uznal však, že mladý Slovák je pod veľkým tlakom: „Je ťažké predstaviť si, akému veľkému tlaku teraz čelí. A to nielen pre jeho pozíciu na drafte, ale aj preto, lebo Montreal má dlhodobo problémy s rozvojom svojich vysoko draftovaných hráčov.“

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovskému sa nedarilo, ľudia ho posielajú na farmu. Regenda ide bomby

Dumont napokon vyzdvihol silné stránky bronzového medailistu zo ZOH 2022 v Pekingu.

"Ukázal záblesky toho, prečo klub chce investovať do jeho rozvoja. Dosah hokejky je jeho zbraňou v obrannom pásme, ľahko zastavuje akcie súperov. Má dobrý útočný inštinkt, čo dokazuje jeho schopnosť nájsť si voľný priestor.

Ak zlepší svoje načasovanie a rozhodovanie, rýchlo sa zvýši počet jeho gólových šancí," myslí si expert o Slafkovskom, ktorý v dueli proti Ottawe odohral 22:24 min, najviac z hráčov Montrealu.

728187512 Slafkovský Zub Čítajte viac Rus zbúral Slafkovského. Canadiens nechali mladú hviezdu v štichu
Prehliadka talentov NHLPA aj s Jurajom Slafkovským Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Novinári spovedajú Juraja Slafkovského.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský