Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rus zbúral Slafkovského. Canadiens nechali mladú hviezdu v štichu

Kolotoč prípravných zápasov pred štartom NHL pomaly, ale isto finišuje a na oddych nie je čas.

05.10.2022 10:34
728187512 Slafkovský Zub Foto:
Otrasený Juraj Slafkovský po zákroku Arťoma Zuba v prípravnom zápase Montreal - Ottawa.
debata (3)

Hokejisti Montrealu nie sú výnimkou, za dva dni odohrali dva zápasy. Prehrali s Torontom aj Ottawou a stále čakajú na prvý triumf v príprave.

Súčasťou prvého tímu Canadiens už je len jeden Slovák. Po tom, ako vedenie klubu poslalo Filipa Mešára do prípravného kempu farmárskeho mužstva v AHL, zostal vo výbere trénera Martina St. Louisa iba Juraj Slafkovský.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovskému sa nedarilo, ľudia ho posielajú na farmu. Regenda ide bomby

Osemnásťročný supertalent hral proti Torontu výborne. Bol najlepším hráčom svojho tímu a po zápase ho vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu.

Predviesť ďalší nadpriemerný výkon sa mu o 24 hodín neskôr proti Ottawe nepodarilo.

Prispeli k tomu minimálne dva faktory – cestovanie a únava z prvého zápasu a nezohratosť s novými spoluhráčmi v elitnej formácii Nickom Suzukim a Colom Caufieldom.

Časť fanúšikov Montrealu, ako je ich milým zvykom, zvozili mladého Košičana pod čiernu zem. Vyčítali mu nedostatočnú aktivitu i straty puku a posielali ho na farmu do AHL.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Hviezda zápasu. Slafkovského bol plný ľad, pozrite si jeho prvý bod

Ozvali sa aj triezvejšie názory.

„Väčšina z vás píše od počítača svojich rodičov a Slafkovského nazývate prepadákom. On má 18 rokov a hrá v príprave NHL proti najlepším hráčom v súťaži. Zabúdate, že proti Torontu, ktoré nastúpilo aj s Austonom Matthewsom, bol najlepším hráčom Montrealu,“ napísal jeden z hokejových blogerov.

Prvý útok Slafkovský, Suzuki, Caufield bol proti Ottawe maximálne vyťažený. Všetci traja odohrali cez 22 minút, obsadili aj väčšinu presiloviek.

V jednej sa aj presadili, keď Slafkovský clonil pred bránkou a Caufield po parádnej prihrávke od Suzukiho znižoval na 3:4. Montreal napokon prehral 4:5.

Slafkovský počas zápasu absolvoval mnoho osobných súbojov. V jednom z nich ho uzemnil ruský obranca Ottawy Arťom Zub. Pozrite si video:

Fanúšikovské konto Ottawy si nenechalo ujsť príležitosť a ryplo si do kanadského rivala. Na videu je totiž vidieť, že Slafkovskému neprišli pomôcť spoluhráči, keď ho Zub „držal“ na ľade.

„Draftová jednotka je po náraze na zemi a nezastane si ho nikto zo spoluhráčov? Typickí Canadiens,“ napísali priaznivci Senators.

Montreal odohrá už len dva prípravné zápasy (v piatok a nedeľu), v oboch prípadoch sa opäť stretne s Ottawou. Novú sezónu NHL odštartuje 13. októbra súbojom proti rivalovi z Toronta.

Najväčší slovenskí boháči z NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jozef Stümpel - 50 rokov, útočník,...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský