Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslal odkaz kritikom, nerozhodil ho ani náraz. Slafkovský potešil i kouča

Ukázal, prečo bol prvou draftovou voľbou a poslal jasný odkaz kritikom. Juraj Slafkovský patril k najlepším hráčom Montrealu v zápase proti Torontu. Dočkal sa prvého bodu v hlavnom kempe Canadiens pred sezónou 2022/2023.

04.10.2022 09:56
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata

Pri domácej prehre 1:5 asistoval. Jeho krajan Filip Mešár nehral.

"Všetci mi hovoria, aby som viac využíval svoje telo, že si zvyknem na rýchlosť hry a prispôsobím sa.

Po troch zápasoch cítim, že sa to zlepšuje, ale stále potrebujem veľa pracovať," uviedol vo videu na webe „Habs“ Slafkovský, ktorého vyhlásili za tretiu hviezdu stretnutia.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Hviezda zápasu. Slafkovského bol plný ľad, pozrite si jeho prvý bod

"Bol to zatiaľ môj najlepší výkon v príprave, ale stále som nehral zďaleka tak dobre ako dokážem. Keď sa budem ďalej zlepšovať a hrať na svojom maxime, môžem povedať, že sem patrím.

Dnes som sa k tomu najviac priblížil," doplnil.

Odohral 16:22 min aj so ziskom mínusového bodu, štyroch striel a bodyčeku. Bol blízko aj k premiérovému gólu, no brankár hostí Matt Murray jeho šancu zlikvidoval skvelým zákrokom:

„Mal väčšie nasadenie, sebavedomie pri hre s pukom a keď bol na ľade, bolo pri ňom vidieť väčšiu zaangažovanosť,“ vyjadril sa ku Slafkovskému pre sportnet.ca tréner Montrealu Martin St. Louis.

„Niekedy potrvá dlhší čas na pochopenie rýchlosti hry a prispôsobenie sa našim konceptom,“ dodal na adresu slovenského hokejistu.

Slafkovský čelil aj nepríjemnej situácii. V zápase ho tvrdo narazil na mantinel Zach Aston-Reese. Hráč Toronta sa vylúčeniu za nebezpečný zákrok čudoval.

Košický rodák sa našťastie nezranil, obrániť ho prišiel spoluhráč Sean Monahan.

Montreal čaká v noci na zajtra nášho času ďalší prípravný zápas na domácom ľade. Proti Ottawe by sa mal predstaviť aj Mešár.

Hráči s top produktivitou v premiérovej sezóne NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Luc Robitaille (Los Angeles) - 1986/87
79...
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský