Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hviezda zápasu. Slafkovského bol plný ľad, pozrite si jeho prvý bod

Juraj Slafkovský má za sebou svoj najvydarenejší prípravný zápas pred štartom novej sezóny NHL.

04.10.2022 05:18 , aktualizované: 06:18
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský z Montrealu počas zápasu s Torontom.
debata (13)

V treťom dueli sa dočkal prvého bodu, keď si pripísal asistenciu na jediný gól Montrealu, ktorý však prehral na domácom ľade s rivalom z Toronta 1:5.

V 55. minúte zastavil Slafkovského strelu brankár Matt Murray, no odrazený puk naservíroval slovenský hokejista Jonathanovi Doiunovi, ktorý znížil na 1:3. Canadiens do konca zápasu ešte dvakrát inkasovali.

VIDEO: Akcia, po ktorej sa zrodil Slafkovského prvý bod v čase 6.39:

Draftová jednotka strávila na ľade 16:22 min (takmer dve minúty v presilovkách), zaznamenala štyri strely a jeden bodyček.

Košického rodáka vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu za hráčmi Toronta – brankárom Murrayom (29 zákrokov, úspešnosť 96,7 %) a útočníkom Williamom Nylanderom (2+1).

„Dnešný večer bude pre neho veľkou skúškou," avizoval tréner Martin St. Louis pred stretnutím.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Poslal odkaz kritikom, nerozhodil ho ani náraz. Slafkovský potešil i kouča

Zámorské portály zdôrazňovali, že kouč zatiaľ nepotvrdil, či Slafkovskému patrí miesto v prvom tíme Canadiens pre sezónu v NHL. Proti Torontu nastúpil v útoku s Kirbym Dachom a Mikeom Hoffmanom.

„Bol hráčom, ktorý mal najväčší vplyv na dnešný zápas,“ píše po dueli v Bell Centre pred 19 636 divákmi portál habsafantics.com, ktorý priniesol dôkaz v štatistike:

Slafkovského spoluhráč a krajan Filip Mešár sa v zápase nepredstavil. Očakáva sa, že nastúpi v ďalšom v noci na zajtra nášho času proti Ottawe.

„Môžeme povedať, že to bol z mojej strany doteraz najlepší výkon. Zaostáva však za najlepším, čo dokážem. Blíži sa to k tejto úrovni,“ uviedol Slafkovský.

Keď sa ho novinári spýtali, čo mu chýba na jej dosiahnutie, odpovedal: „Do kamery neprezrádzam svoje tajomstvá.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HABS ET LNH (@habsetlnh)

Prvou hviezdou zápasu medzi New Jersey a Bostonom sa stal Tomáš Tatar. Útočník prvého menovaného tímu dal jediný gól pri víťazstve 1:0.

Skóroval v každom z doterajších troch prípravných stretnutí Devils. Šimon Nemec, draftová dvojka, si v ich drese nezahral.

Tatar strávil na ľade 13:16 min, zaznamenal plusový bod a dva hity.

Ďalší slovenský útočník Adam Ružička odohral 12:21 min pri víťazstve jeho Calgary nad Seattlom 4:1. Do bodových štatistík sa nezapísal.

Výsledky prípravných zápasov NHL

Carolina – Columbus 8:1, Montreal – Toronto 1:5 (za domácich Slafkovský 0+1), New Jersey – Boston 1:0 (za domácich Tatar 1+0), Detroit – Pittsburgh 2:3, Dallas – Colorado 1:3, Calgary – Seattle 4:1, Edmonton – Vancouver 7:2.

Hráči s top produktivitou v premiérovej sezóne NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Luc Robitaille (Los Angeles) - 1986/87
79...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský