Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda zápasu. Slafkovského bol plný ľad, pozrite si jeho prvý bod

Juraj Slafkovský má za sebou svoj najvydarenejší prípravný zápas pred štartom novej sezóny NHL.

04.10.2022 05:18 , aktualizované: 06:18
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský z Montrealu počas zápasu s Torontom.
debata (13)

V treťom dueli sa dočkal prvého bodu, keď si pripísal asistenciu na jediný gól Montrealu, ktorý však prehral na domácom ľade s rivalom z Toronta 1:5.

V 55. minúte zastavil Slafkovského strelu brankár Matt Murray, no odrazený puk naservíroval slovenský hokejista Jonathanovi Doiunovi, ktorý znížil na 1:3. Canadiens do konca zápasu ešte dvakrát inkasovali.

VIDEO: Akcia, po ktorej sa zrodil Slafkovského prvý bod v čase 6.39:

Draftová jednotka strávila na ľade 16:22 min (takmer dve minúty v presilovkách), zaznamenala štyri strely a jeden bodyček.

Košického rodáka vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu za hráčmi Toronta – brankárom Murrayom (29 zákrokov, úspešnosť 96,7 %) a útočníkom Williamom Nylanderom (2+1).

„Dnešný večer bude pre neho veľkou skúškou," avizoval tréner Martin St. Louis pred stretnutím.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Poslal odkaz kritikom, nerozhodil ho ani náraz. Slafkovský potešil i kouča

Zámorské portály zdôrazňovali, že kouč zatiaľ nepotvrdil, či Slafkovskému patrí miesto v prvom tíme Canadiens pre sezónu v NHL. Proti Torontu nastúpil v útoku s Kirbym Dachom a Mikeom Hoffmanom.

„Bol hráčom, ktorý mal najväčší vplyv na dnešný zápas,“ píše po dueli v Bell Centre pred 19 636 divákmi portál habsafantics.com, ktorý priniesol dôkaz v štatistike:

Slafkovského spoluhráč a krajan Filip Mešár sa v zápase nepredstavil. Očakáva sa, že nastúpi v ďalšom v noci na zajtra nášho času proti Ottawe.

„Môžeme povedať, že to bol z mojej strany doteraz najlepší výkon. Zaostáva však za najlepším, čo dokážem. Blíži sa to k tejto úrovni,“ uviedol Slafkovský.

Keď sa ho novinári spýtali, čo mu chýba na jej dosiahnutie, odpovedal: „Do kamery neprezrádzam svoje tajomstvá.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HABS ET LNH (@habsetlnh)

Prvou hviezdou zápasu medzi New Jersey a Bostonom sa stal Tomáš Tatar. Útočník prvého menovaného tímu dal jediný gól pri víťazstve 1:0.

Skóroval v každom z doterajších troch prípravných stretnutí Devils. Šimon Nemec, draftová dvojka, si v ich drese nezahral.

Tatar strávil na ľade 13:16 min, zaznamenal plusový bod a dva hity.

Ďalší slovenský útočník Adam Ružička odohral 12:21 min pri víťazstve jeho Calgary nad Seattlom 4:1. Do bodových štatistík sa nezapísal.

Výsledky prípravných zápasov NHL

Carolina – Columbus 8:1, Montreal – Toronto 1:5 (za domácich Slafkovský 0+1), New Jersey – Boston 1:0 (za domácich Tatar 1+0), Detroit – Pittsburgh 2:3, Dallas – Colorado 1:3, Calgary – Seattle 4:1, Edmonton – Vancouver 7:2.

Hráči s top produktivitou v premiérovej sezóne NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Luc Robitaille (Los Angeles) - 1986/87
79...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský