Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára sa objaví na ľade v NHL. V Bostone mu pripravujú ceremoniál

Boston Bruins na svojom webe oznámil, že Zdeno Chára vhodí 22. októbra v aréne TD Garden čestné "buly" pred zápasom základnej časti NHL proti Minnesote Wild.

28.09.2022 13:30
1. Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata

Boston Bruins na počet Cháru a jeho úctyhodnej štvrťstoročie trvajúcej kariéry v NHL pripravia pre Slováka slávnostný ceremoniál. Jeho detaily ale klub nezverejnil.

Štyridsaťpäťročný Trenčan bol v rokoch 2006 až 2020 kapitán Bostonu a v roku 2011 ho doviedol k zisku Stanleyho pohára. V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL. Kariéru ukončil 20. septembra podpisom symbolickej zmluvy na jeden deň.

ovečkin Čítajte viac Nestopla ho korona a zatiaľ ani pas. Prekoná Ovečkin rekord rekordov?

Chára bol príkladným profesionálom. Mnohí jeho bývalí spoluhráči sa zhodujú, že počas tréningov končili tam, kde Chára iba začínal. Rešpekt si získal, aj keď nastúpil na finále Stanleyho pohára so zlomenou čeľusťou.

Kam prišiel, tam si ho vážili. Vyše dvojmetrový obranca bol odjakživa obrovským lídrom. Aj keď bol už v pokročilom hokejovom veku, nemal problém nájsť si nový angažmán.

Siahli po ňom vo Washingtone a potom aj v New Yorku Islanders, kde sa kruh uzavrel. Symbolicky, ako veľký šampión, keďže posledný gól kariéry strelil počas posledného striedania uplynulej sezóny.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Zdena Chára #slávnostný ceremoniál