Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nestopla ho korona a zatiaľ ani pas. Prekoná Ovečkin rekord rekordov?

Ruský hokejový kanonier a kapitán Washingtonu Capitals oslávil pred pár dňami už 37. narodeniny. Na pokorenie historického rekordu Waynea Gretzkého v počte gólov potrebuje ešte 115 zásahov.

28.09.2022 09:30
ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin už má 37 rokov.
debata

Podľa ruského Sport Expressu môžu Ovečkina zastaviť v jeho ceste za rekordným zpisom len nešportové faktory. Tým bol v nedávnej minulosti koronavírus a v budúcnosti ho môže obmedziť ruské občianstvo.

Nezastaviteľný útočník dal v poslednom ročníku NHL všetkým najavo, že je v jeho silách Gretzkého 894 gólov prekonať. Zaznamenal totiž 50 presných zásahov čo bol jeho druhý najvyšší počet za posledných sedem ročníkov NHL. Momentálne je na čísle 780.

Adam Sýkora Čítajte viac Bol pri víťazstve v newyorskom derby. Sýkora mieri späť do extraligy

Kapitán Washingtonu má s klubom z hlavného mesta zmluvu až do roku 2026 a teda štyri sezóny na dosiahnutie potrebných 115 gólov. Na druhé miesto v historickom rebríčku top kanonierov a zosadenie Gordieho Howa mu stačí už len 21 zásahov.

Kvôli koronavírusu prišiel rodák z Moskvy o 39 duelov v základnej časti, ďalšie desiatky zápasov vynechal počas kariéry kvôli trestom a zraneniam. Každopádne, na prekonanie Gretzkého potrebuje v priemere streliť v každej sezóne aspoň 29 gólov.

Hokejisti NHL, ktorí zbankrotovali Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Darren McCarty.
Preslávil sa ako...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Gretzky #Alexander Ovečkin #rekord gólov v NHL