Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pochvala od kouča. V zámorí zarezonovala Slafkovského otázka zo striedačky

Montrealský hokejový chrám videl premiéru svojej veľkej nádeje. Juraj Slafkovský absolvoval prípravný zápas v Bell Centre proti New Jersey, počas necelých 17 minút na ľade sa bodového zápisu nedočkal.

27.09.2022 09:51
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský a Filip Mešár s Tomášom Tatarom po zápase Montreal - New Jersey.
debata

"Myslím si, že do toho naskočil dobre. Som si istý, že to bude čoraz lepšie, keď sa začne sezóna. Vyzeralo tak, že si to na ľade užíva, bavilo ho to.

Položil mi viacero otázok. Keď sme mali príliš veľa hráčov na ľade, pozrel sa na mňa a spýtal sa: ‚Mám ísť na trestnú lavicu?‘ Ja na to: ‚Prečo nie?‘" prezradil pre Sportsnet.ca tréner Canadiens Martin St. Louis po prehre s New Jersey 1:2.

Okrem tohto momentu, ktorý zarezonoval aj v príspevkoch na sociálnych sieťach, sedel Slafkovský na trestnej lavici za nedovolené atakovanie hosťujúceho brankára.

„Na tento zápas som čakal v podstate už od draftu,“ uviedol pre rovnaký zdroj Slafkovský. Nastúpil v druhom útoku po boku Kirbyho Dacha a Rema Pitlicka.

Juraj Slafkovský a Filip Mešár v prípravnom dueli Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Juraj Slafkovský pred zápasom proti New Jersey.

„Už viem, aké je zažiť tempo a úroveň tejto súťaže, môžem sa z toho poučiť a v ďalšom zápase byť lepší,“ dodala draftová jednotka.

Na ľade nechýbal ani ďalší slovenský mladík v drese Montrealu Filip Mešár.

Redaktor spomínaného portálu Eric Engels píše, že viacero fanúšikov zrejme bolo sklamaných, že sa od Slafkovského nedočkalo gólu:

"Ale teraz je rad na ňom, ako odpovie. Vie oveľa viac o tom, čo očakávať. Tvrdí, že veci sa okolo neho dejú rýchlejšie, ako by sa mali a s blížiacim sa štartom sezóny to bude ešte intenzívnejšie.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa popasuje s profesionálnym tempom v ďalšom prípravnom zápase."

Skúsený Tatar, strelec vyrovnávajúceho gólu na 1:1, pred zápasom pozdravil oboch krajanov, po ňom debatovali na ľade a mali v pláne spoločnú večeru.

Na otázku, či Tatar dal Slafkovskému radu, hráč Montrealu odpovedal: „Ani nie. On je skôr vtipkár.“

Pri úvodnom vhadzovaní, keď stáli bok po boku, však išli žarty bokom.

„Rozprávali sme sa. Bez žartov, snažil som sa ho upokojiť,“ povedal Tatar pre La Presse.

Platy hokejistov Montrealu v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
1. Carey Price - Kanada, 35 rokov, brankár...

"Na oboch (Slafkovského a Mešára, pozn.) som veľmi hrdý. Poznám sa s nimi. Hral som s Jurajom na majstrovstvách sveta. Chcel som im dať zopár rád, verím, že sa im tu bude páčiť.

Juraj je pokojný, chápe, čo znamená byť prvou voľbou. Musí to dať bokom a hrať svoj štýl. Je talentovaný, silný.

Nie je ľahké prísť do Severnej Ameriky a naučiť sa na nový štýl, ale myslím si, že sa mu to rýchlo podarí," doplnil a upozornil aj na Mešára:

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský sa v Bell Centre dočkal pekného gesta. Tatar ho povzbudil i rozosmútil

"Juraj síce je dratovou jednotkou, takže o ňom všetci hovoria, ale nezabudnite na Filipa. Je to tiež dobrý hráč, veľmi efektívny vo všetkých oblastiach.

Môže to byť veľmi užitočné. Keby sa nezranil v play off slovenskej ligy, išiel by s nami na svetový šampionát. Bolo by fajn zahrať si s ním, ale som si istý, že ho ešte uvidím v národnom tíme."

Montreal odohrá najbližší prípravný zápas v Toronte v noci zo stredy na štvrtok (1.00). New Jersey zrejme už aj so slovenským obrancom Šimonom Nemcom v zostave čaká o deň skôr duel proti New Yorku Islanders.

Aktuálne najlepší hokejisti do 23 rokov v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Owen Power (Kan.), obranca, 19 rokov...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský