Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slafkovský sa v Bell Centre dočkal pekného gesta. Tatar ho povzbudil i rozosmútil

Juraj Slafkovský a Filip Mešár nastúpili v prvom prípravnom zápase Montrealu pred novou sezónou NHL.

27.09.2022 05:35 , aktualizované: 07:19
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský z Montrealu pred brankárom New Jersey Mackenziem Blackwoodom v prípravnom zápase.
debata

V súboji slovenských hokejistov sa stretli s New Jersey aj s Tomášom Tatarom. Šimon Nemec v drese Devils chýbal, mal by zasiahnuť do ďalšieho stretnutia proti New Yorku Islanders.

Jeho tím zvíťazil 2:1, vyrovnával Tatar. Slafkovský s Mešárom nebodovali, hoci obaja mali v záverečnej hre bez brankára šancu poslať zápas do predĺženia.

Slafkovský nastúpil v druhom útoku, no v domácej aréne Canadiens Bell Centre poslal tréner draftovú jednotku symbolicky na ľad už pri úvodnom vhadzovaní duelu pred 19 308 divákmi. Za Devils tam nechýbal ani Tatar.

VIDEO: Juraja Slafkovského pred zápasom povzbudil krajan Tomáš Tatar

Košický rodák odohral 16:59 min, pripísal si jednu strelu, dva bodyčeky a dve trestné minúty za nedovolené atakovanie brankára Dawsa. Mešár strávil na ľade 13:28 min, zaznamenal jeden hit a dve strely.

Tatar ohrozil brankára súpera trikrát, okrem gólu si pripísal dva bodyčeky a štyri trestné minúty. Odohral 16:21 min.

Jednotka draftu: Bolo to skvelé

Tatar zmazal v 37. minúte manko svojho tímu v presilovej hre, keď mu spoza bránky prihral Jesper Bratt a slovenský krídelník pohotovo vyrovnal na 1:1. Napravil tak svoje vylúčenie za nedovolené bránenie v prvej tretine, ktoré potrestal gólom Cole Caufield a poslal Montreal do vedenia.

Víťazný zásah „diablov“ si necelých šesť minút pred koncom tretej tretiny pripísal Graeme Clarke. Domáci ešte mali v závere možnosť presilovej hry a s odvolaným brankárom pri hre šiestich proti štyrom sa v tlaku dostal najskôr do dobrej šance Slafkovský a krátko po ňom aj Mešár, no oboch vychytal brankár Nico Daws.

„Bolo to skvelé a som si istý, že to bude už iba lepšie a lepšie, keď sa začne sezóna,“ povedal pre nhl.com po svojom predsezónnom debute v drese Montrealu Slafkovský.

Juraj Slafkovský a Filip Mešár v prípravnom dueli Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Juraj Slafkovský pred zápasom proti New Jersey.

„Slafkovský je fyzicky zdatný a do tímu prinesie dobrú energiu. V ofenzíve mal dobré momenty, musí v tom pokračovať a čo najlepšie sa prispôsobovať novému prostrediu,“ povedal kouč Martin St. Louis na adresu 18-ročného mladíka.

„V lige nie je príliš veľa slovenských hráčov, takže je fajn pocit môcť nastúpiť proti nim,“ uviedol Slafkovský.

Mešár, ktorého si Canadiens rovnako vybrali v 1. kole draftu, sa predstavil v tretej formácii. Tatar dostal šancu v elitnom útoku New Jersey.

20 Slafko Čítajte aj Dominoval v reprezentácii a bude aj tu. V NHL varujú pred Slafkovským

Montreal čaká najbližšie derby proti Torontu v noci zo stredy na štvrtok.

New York Rangers v zostave s útočníkom Adamom Sýkorom (12:39 min, 2 strely, 4 trestné minúty) zdolali v mestskom derby hráčov Islanders 4:1.

Marián Studenič odohral 12:55 min bez bodového zápisu a s dvoma strelami pri domácej prehre Dallasu so St. Louis 0:4.

Tampe odložili dva zápasy

Hokejisti Tampa Bay Lightning neodohrajú vo svojej aréne dva tohtotýždňové prípravné duely pred štartom novej sezóny NHL. Dôvodom je tropická búrka Ian, ktorá v pondelok zosilnela na hurikán a v najbližších dňoch má zasiahnuť Floridu.

Najrýchlejší hokejisti v histórii NHL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Bobby Hull (Kan., ľavý krídelník, kariéra v...

Tampa, v drese ktorej absolvujú prípravný kemp aj slovenskí hokejisti Erik Černák a Maxim Čajkovič, mala v domácej Amalie Aréne nastúpiť v stredu proti Caroline a vo štvrtok proti Nashvillu.

Náhradné termíny zatiaľ podľa kanadskej televízie TSN neboli stanovené. Prvý zápas novej sezóny profiligy odohrajú „blesky“ 12. októbra na ľade New Yorku Rangers.

NHL – prípravné zápasy:
Montreal – New Jersey 1:2 /TATAR za hostí 1+0/, NY Rangers – NY Islanders 4:1, Dallas – St. Louis 0:4, Nashville – Florida 4:0, Seattle – Edmonton 3:0, Vegas – Los Angeles 1:2 pp.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Juraj Slafkovský #Filip Mešár