Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude Slafkovský nováčik roka v NHL? Expert ho zaradil do zoznamu

Zámorský expert Tony Ferrari z portálu The Hockey News zaradil hokejového útočníka Juraja Slafkovského medzi dvadsať najväčších kandidátov na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika NHL.

25.09.2022 16:30
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský s novou zmluvou.
debata (1)

Tohtoročnú draftovú jednotku klubu Montreal Canadiens umiestnil Ferrari vo svojom zozname na štrnástu pozíciu.

„So svojou postavou a pohyblivosťou by si mal vybojovať miesto v zostave Canadiens. Na útočnej hre stále musí pracovať, ale počas minulej sezóny sa postupne zlepšoval a dospieval,“ napísal expert z The Hockey News o 18-ročnom Košičanovi.

Juraj Slafkovský v hre NHL 2023 Čítajte viac Mať Slafkovského v tíme? Žiadna výhra. Slovák dostal mizerný rating

Podľa neho bude mať dostatok príležitostí, aby dokázal svoje kvality. „Na ZOH exceloval a na MS sa ukázal v dobrom svetle, ale bolo to v slabšej konkurencii. Teraz dostane šancu ukázať, že jeho schopnosti získať puk pri mantineli a prihrávkou poslať spoluhráča do šance budú fungovať aj v najlepšej lige sveta.“

Slafkovský už má za sebou kemp nováčikov a prvé dva zápasy v drese Montrealu Canadiens na turnaji nádejí v americkom Buffale, pripísal si v nich jednu gólovú prihrávku.

V najbližších dňoch sa predstaví aj v hlavnom prípravnom kempe „Habs“, v ktorom zabojuje o miesto v prvom tíme a šancu odštartovať najbližší ročník v kanadsko-americkej profilige. Súčasťou Canadiens je aj jeho krajan Filip Mešár, ktorého v júli draftoval Montreal z 26. miesta.

Draftové prepadáky Montrealu Canadiens v NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Marcel Hossa (16. miesto, 2000)
Tri roky...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Calderova trofej