Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Portál ukázal prstom na Černáka. Vystavil mu skvostné vysvedčenie

Zámorská expertka Lydia Szyjková z portálu The Hockey Writers považuje slovenského hokejistu Erika Černáka za jedného z desiatich najlepších obrancov v zámorskej NHL.

19.09.2022 14:18
Erik Černák Foto:
Erik Černák.
debata

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s tímom Tampa Bay Lightning dokáže podľa nej zastúpiť Ryana McDonagha, ktorý prestúpil do Nashville Predators. „Blesky“ sú podľa odborníčky lepším mužstvom, keď je na ľade 25-ročný Košičan.

"S jeho štýlom hry môže dokonale nahradiť McDonagha. Patrí do Top 10 obrancov v lige a Lightning sú lepší, keď je na ľade. Je defenzívny špecialista, možno posledný vo svojom tíme. Počas štyroch sezón nazbieral 51 plusových bodov a v priemere hrával viac ako 19 minút na zápas.

V minulom ročníku viedol tím so 165 bodyčekmi a zaznamenal aj 73 zblokovaných striel. V oslabeniach je kráľom. Počas jeho kariéry v NHL Lightning ubránili 89,3 percenta oslabení s ním na ľade a v play-off až 90,8 percenta," napísala Szyjková o Černákovi.

"Aj keď nie je známy svojou ofenzívnou hrou, Černák dokáže zbierať asistencie a občas aj skórovať. Mal by byť schopný napodobniť bodovú produkciu McDonagha z ostatných sezón. V súčasnej NHL sa od obrancov očakávajú aj body. Niekto však musí tiež zabrániť súperom skórovať, takže od Černáka sa neočakávajú góly.

Najmohutnejší hráči NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Pat Maroon - 34 rokov, 191 cm, 108 kg...

Má však schopnosti na to, aby z neho bol komplexnejší obranca so zameraním na bránenie a blokovanie striel. V 25 rokoch je najlepší defenzívny obranca v tíme a je vyťažený. Ak zostane zdravý, môže byť rovnako produktívny ako McDonagh," pokračuje expertka.

„Lightning potrebujú čistokrvného obrancu, a preto je Černák ideálna náhrada za McDonagha a jeho tvrdý herný štýl. Navyše, tím vie, že je lepší s ním na ľade a budú ho potrebovať viac než kedykoľvek predtým,“ dodala Szyjková.

Černák odohral v profilige už 299 zápasov, vrátane play-off, všetky v drese Tampa Bay. Do NHL ho však draftoval klub Los Angeles Kings v roku 2015 zo 43. miesta. Okrem dvoch Stanleyho pohára má na konte aj titul Hokejista roka na Slovensku za rok 2021.

Slafkovský Čítajte viac Stačil jeden zápas bez bodu. Montrealské médiá sa obuli do Slafkovského
debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák