Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Expert verí Fehérvárymu. Černák sa do prvej obrany Tampy asi neprebojuje

Zámorský expert Eugene Helfrick z portálu The Hockey Writers očakáva, že slovenský hokejista Martin Fehérváry začne sezónu 2022/2023 v zámorskej NHL v prvom obrannom páre tímu Washington Capitals.

12.09.2022 19:08
Martin Fehérváry Foto:
Martin Fehérváry z Washingtonu.
debata

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Erik Černák bude podľa neho v druhej formácii Tampy Bay Lightning. Helfrick zoradil všetkých 32 klubov profiligy podľa toho, akú majú kvalitnú defenzívu. Caps zaradil na 17. miesto a Bolts na piate.

"Možno podceňujem obranu Washingtonu, ale na papieri nemá žiadne vzrušujúce mená okrem Johna Carlsona. Je tam však veľa talentovaných hráčov, ktorí, zdá sa, rok čo rok prevyšujú očakávania. Napríklad Fehérváry patril v minulej sezóne medzi štyroch najvyťaženejších nováčikov, v priemere hrával takmer 20 minút na zápas.

Nečakám, že niekto ďalší v tíme takto prerazí, ale je to známka toho, že Capitals vedia pracovať s hráčmi a dať im šancu, keď si ju pýtajú," napísal Helfrick, ktorý vidí Fehérváryho v elitnej formácii po boku Carlsona.

Július Hudáček Čítajte viac Chytal v dueli na podporu Ukrajiny. Klub KHL potvrdil príchod slovenského esa

Černáka zaradil expert do druhej obrany „bleskov“ k Rusovi Michailovi Sergačovovi. "Problémy s platovým stropom dobehli aj Lightning, ale stále majú špičkovú obranu a zostane taká, pokiaľ ju povedie Victor Hedman.

Okrem neho je tam množstvo talentovaných mladíkov, od ktorých sa bude čakať väčšia úloha v tíme. Spolu s ďalšími hráčmi na blokovanie striel a tvrdosť je to stále kompletná obrana, ktorá by mala v NHL dominovať," uviedol Helfrick na margo zadných radov floridského klubu, ktorý sa prebojoval do finále Stanleyho pohára v ostatných troch sezónach za sebou.

Patrik Rybár Čítajte viac NÁZOR: Kritika je namieste. Štipka pochopenia tiež

Najlepšiu obranu má podľa odborníka úradujúci šampión Colorado Avalanche. Na jej čele je Cale Makar, víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu aj Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off z ročníka 2021/2022. Naopak, najslabšiu defenzívu má podľa Helfricka tím Arizona Coyotes.

Platy hokejistov Montrealu v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
1. Carey Price - Kanada, 35 rokov, brankár...
debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Erik Černák #Martin Fehérváry