Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec Cháru? Tímy NHL budú stáť v rade, aby ho získali, tvrdí expert

Zámorský odborník Mike Stephens z magazínu The Hockey News si myslí, že slovenský hokejista Zdeno Chára sa môže stále uplatniť v zámorskej NHL aj vo veku 45 rokov.

30.08.2022 15:00
Lightning Islanders Hockey Foto: ,
V minulej sezóne obliekal Zdeno Chára dres New Yorku Islanders.
debata (4)

Stephens zaradil Cháru do svojho zoznamu piatich hráčov starších ako 35 rokov, ktorí sú momentálne bez zmluvy na sezónu 2022/2023. Chára hral naposledy za New York Islanders, v ročníku 2021/2022 absolvoval 72 zápasov s bilanciou dva góly a dvanásť asistencií.

„Oficiálne ešte neukončil kariéru, takže je stále dostupný ako voľný hráč a môže podpísať zmluvu s ktorýmkoľvek klubom NHL. V minulej sezóne ho vek napokon dobehol a jeho cit pre hru už nemôže kompenzovať to, že je o krok pozadu, čo sa týka tempa v modernom hokeji,“ uviedol Stephens.

Zdeno Chára Čítajte viac Chára urobil rozhodnutie. Kanaďania píšu, že je to istota

Podľa neho Chára nemal ľahkú sezónu. Islanders odohrali prvých 13 duelov vonku a potom sa sezóna prerušila kvôli COVID-u 19. „Napriek tomu Chára pravidelne hrával, na ľade bol v priemere 18 minút na zápas a väčšinu striedaní začínal v obrannom pásme,“ napísal Stephens na margo víťaza Stanleyho pohára z roku 2011.

Odborník však dvojnásobného vicemajstra sveta neodpisuje. „V lepšom a menej riskantnom prostredí môže byť budúci člen Siene slávy kvalitný siedmy obranca, ktorý je v prípade potreby schopný perfektne zaskočiť v prvej šestke.“

Slafkovský Bettman Čítajte viac Slabý Montreal? Smutní fanúšikovia, výhoda pre Slafkovského

Stephens nemá pochybnosti o tom, že v prípade rozhodnutia pokračovať, by si Slovák mal problém nájsť nové pôsobisko. „Ak je Chára ochotný opäť sa s rodinou sťahovať a jeho hlavným cieľom je pokračovať v NHL, verte, že tímy budú stáť v rade, aby ho podpísali,“ dodal.

Šesťnásobný hokejista roka na Slovensku Chára má za sebou už 24 sezón v NHL, väčšinu z nich ako kapitán Bostonu Bruins. Okrem „ostrovanov“ hrával aj za Ottawu Senators a Washington Capitals.

Jeho 1680 duelov základnej časti je historický rekord medzi obrancami v súťaži, ďalších 200 zápasov odohral v play-off. Slovensko reprezentoval na siedmich majstrovstvách sveta a troch olympiádach.

Koľko platia kluby hráčom v NHL a komu najviac Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Arizona Coyotes - 58 073 375 dolárov...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Zdeno Chára