Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má to byť inšpirácia pre moslimov. Stanleyho pohár skončil v mešite

Útočník tímu zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames Nazem Kadri si v sobotu naplno užil deň, počas ktorého mal v opatere Stanleyho pohár vybojovaný v uplynulej sezóne 2021/2022 v drese Colorada Avalanche.

28.08.2022 13:52
Nazem Kadri Foto: ,
Nazem Kadri priniesol Stanleyho pohár do mešity.
debata

Tridsaťjedenročný zakončovateľ dokonca cennú trofej priniesol do mešity vo svojom rodisku, meste Londýn v kanadskej provincii Ontário.

Kadri povedal, že mešita je súčasť jeho zázemia. „Patrí k mojím koreňom, je súčasťou toho, kto som,“ uviedol Kadri, ktorého prekvapila početná účasť fanúšikov v uliciach mesta.

"Všetkým som nesmierne vďačný. To bol cieľ, inšpirovať a motivovať mládež. Táto mladá generácia hľadá vzory, takže robím to najlepšie, čo viem, a som rád, že to môžem zdieľať s ostatnými,“ do­dal.

Kadri počas slávnosti so Stanleyho pohárom dostal od starostu Londýna kľúč od mesta. „Existuje dôvod, prečo tento úspech neoslavujem len so svojou rodinou. Chcel som prísť sem a podeliť sa s vami. Od prvého dňa ste boli mojimi podporovateľmi. Neviem poriadne opísať, čo to pre mňa znamená,“ poznamenal Kadri.

Hráč s libanonskými koreňmi dúfa, že jeho cesta bude predstavovať dobrú skúsenosť a inšpiráciu pre moslimskú komunitu. „Ak niekto môže vyhrať Stanley Cup ako moslim, inšpiruje viac moslimov, aby dosiahli svoje sny,“ poznamenal 15-ročný mladík Zayan Khan.

Kadri minulý týždeň podpísal s Calgary Flames sedemročný kontrakt, vďaka ktorému zarobí 49 miliónov dolárov.

Koľko platia kluby hráčom v NHL a komu najviac Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Arizona Coyotes - 58 073 375 dolárov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Colorado Avalanche #Nazem Kadri